ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 720 ευρώ;

Από neolaia.gr Team 23 Μαΐου 2019

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!
Ένα από τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, είναι και το ειδικό επίδομα  ανεργίας, που απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στην 12μηνη τακτική επιδότηση, όπως έχει ανακοινωθεί με θέσπιση του Οργανισμού. Η βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους του εν λόγω επιδόματος είναι να παραμένουν άνεργοι και να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για τρεις (3) μήνες.

Το επίδομα αυτό είναι ίσο με 15 ημερομίσθια και μπορεί να δοθεί μέχρι τρεις (3) φορές κάθε χρόνο, ενώ ανέρχεται στα 240 ευρώ.

Οι συνολικές απολαβές θα φτάνουν τα 720 ευρώ για τους δικαιούχους!

Ποιες είναι, ωστόσο, οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος των 720 ευρώ;

Αν είσαι άνεργος και θες να λάβεις το παρακάτω επίδομα, θα πρέπει να πληροίς τις εξής προϋποθέσεις:

 • Να έχεις πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
 • Να μην υπάγεσαι στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ)
 • Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα σου άνεργου ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ.

 

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  • Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
  • Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
  • ΙΒΑΝ δικαιούχου

Υποβολή Αίτησης

Η αίτηση που θα κάνεις για το επίδομα αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

 1. Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
 2. Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services
 3. Μέσω των ΚΕΠ

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο ασφαλισμένος άνεργος στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που ζητείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Δείτε κι αυτό: Εποχικό επίδομα 2019: Κριτήρια & προϋποθέσεις για τους δικαιούχους!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486