Φοιτητική ζωή: Οι συμβουλές που πρέπει να ξέρει κάθε φοιτητής!
Οι συμβουλές αυτές θα σε βοηθήσουν να έχεις μία τέλεια φοιτητική ζωή!

H φοιτητική ζωή δεν πρέπει να σε φοβίζει, αλλά αντιθέτως να σε συναρπάζει, γιατί είναι μια περίοδος που συνδυάζει ξεγνοιασιά, αλλά και ευθύνες.

Η περίοδος που περνά κανείς ως φοιτητής αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσει ένα σωρό καινούρια πράγματα και να ανοίξει τους ορίζοντές του, καθώς, μόνο έτσι, γνωρίζεις τον εαυτό σου, βλέπεις τι σε ενδιαφέρει πραγματικά και αρχίζεις σιγά σιγά να θέτεις κάποιες προτεραιότητες και πλάνα για το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής θα σου ανοιχτούν πολλές πόρτες, είτε πρόκειται για νέες γνωριμίες και φιλίες, είτε για γνωστικά ενδιαφέροντα και χόμπι, είτε για περαιτέρω ακαδημαϊκές προοπτικές.

Η φοιτητική ζωή σου έχει επισήμως ξεκινήσει και εσύ καλείσαι να τη διαχειριστείς όσο πιο ισορροπημένα και ψύχραιμα μπορείς.

Παρακάτω, θα βρεις 8 συμβουλές που κάνουν καλό σε όλους τους φοιτητές, είτε βρίσκονται σε αρχικό ακόμα στάδιο φοίτησης, είτε είναι τελειόφοιτοι.

1. Μείνε υγιής


Το πρώτο και βασικότερο όλων είναι να φροντίζεις την υγεία σου, ψυχική και σωματική, γιατί αυτή είναι που θα σου επιτρέψει να κάνεις ό,τι είναι να κάνεις τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών όσο και μετέπειτα. Είναι πολύ σημαντικό να σέβεσαι την υγεία σου και, αν σου συμβαίνει κάτι, να το λες αμέσως, γιατί μόνο έτσι θα πάρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

2. Να πηγαίνεις στις παρακολουθήσεις μαθημάτων

Το έχεις ξανά ακούσει, αλλά πίστεψέ με είναι από τα πιο σημαντικά: Μόνο αν δίνεις το παρόν στα μαθήματα της σχολής σου, θα μπορέσεις να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται ένα μάθημα και έτσι δε θα χρειάζεται να τρέχεις τελευταία στιγμή στην εξεταστική για να βγάλεις όλη την ύλη μέσα σε 2 μέρες.

Πάρε ένα καφεδάκι και ξεκίνα να πηγαίνεις στα μαθήματα και να κρατάς σημειώσεις όσο νωρίς κι αν είναι. Μόνο έτσι θα συνηθίσεις τους ρυθμούς της σχολής σου!

3. Να κάνεις ένα ταξίδι κάθε χρόνο

Τα ταξίδια είναι από τις πιο πλούσιες εμπειρίες που μπορείς να αποκτήσεις και αξίζει 1000% να το ζήσεις είτε μόνος είτε με παρέα. Κανόνισε ένα ταξίδι το χρόνο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό (Πολύ καλύτερα) και φρόντισε να δεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Στην καλύτερη, κανόνισε παραπάνω από ένα ταξίδι το χρόνο, όμως, για να συμβεί αυτό, φρόντισε αρχικά να έχεις κάνει οικονομίες και να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια από νωρίς.

4. Να έρχεσαι σε επαφή με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες, χωρίς ντροπές 


Άσε τις ντροπές στην άκρη και μη φοβάσαι καθόλου να δείξεις ποιος είσαι, γιατί αυτό εκτιμούν τελικά οι άλλοι: Την αυθεντικότητα και το πηγαίο του χαρακτήρα μας. Η συναναστροφή με νέα άτομα θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα αλλιώς και μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ανθρώπους, με τους οποίους μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες (Με τους περισσότερους, τουλάχιστον).

5. Προσπάθησε να κάνεις πράγματα μέσα στη μέρα σου

Εννοείται πως μέσα στη μέρα θα έχεις κάποιες υποχρεώσεις και tasks να φέρεις εις πέρας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα ασχολείσαι αποκλειστικά και μόνο με τη σχολή. Αρκεί να διαχειριστείς σωστά το χρόνο σου και έτσι θα τα προλαβαίνεις όλα.

6. Να παρακολουθείς σεμινάρια και ημερίδες

Τα σεμινάρια είναι ένας καλός τρόπος  για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου πάνω σε διάφορα ζητήματα, αλλά και το ίδιο το βιογραφικό σου. Ψάξε για σεμινάρια που να ταιριάζουν στον τομέα και το γνωστικό σου ενδιαφέρον και κάνε αιτήσεις συμμετοχής σε αυτά, είναι στην πόλη που σπουδάζεις είτε σε οποιαδήποτε άλλη πόλη.

7. Nα κάνεις πρακτική


Η πρακτική άσκηση είναι μια εμπειρία που αξίζει να βιώσεις όσο είσαι ακόμα φοιτητής, γιατί θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ακόμη περισσότερο τι είναι αυτό που σπουδάζεις και, πέραν τούτου, θα σου δώσει και παραπάνω προοπτικές για να δεις πως θα μπορούσες να το εξελίξεις στο μέλλον. Eπιπλέον, η πρακτική είναι μια ενδεδειγμένη μέθοδος που θα σε εισάγει στον κόσμο της εργασίας και θα σε μάθει πως να δουλεύεις και να φέρεσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

8. Προσπάθησε να κάνεις οικονομία

Κάνοντας οικονομία στη φοιτητική ζωή, σημαίνει ότι κρατάς κάποια χρήματα για σένα, τα οποία σίγουρα θα σου χρειαστούν στην πορεία, είτε για να κάνεις ένα μεταπτυχιακό και να συμβάλλεις στη χρηματοδότησή του, είτε για να πας ένα μεγάλο ταξίδι, είτε για να αγοράσεις κάτι που θέλεις πολύ.

Όπως και να έχει, είναι καλό να φυλάς κάποια χρήματα αντί να τα ξοδεύεις όλα μόλις έρθουν στα χέρια σου, προκειμένου να τα επενδύσεις αργότερα σε κάτι που θα αξίζει περισσότερο και δε θα είναι αποτέλεσμα αυθορμητισμού.

Δες επίσης: 4 μοναδικά tips για να πετύχεις στις σπουδές σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1