Δημήτρης Κουφοντίνας: Αναιρείται το απορριπτικό βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας

Από neolaia.gr Team 23 Μαΐου 2019

Με απόφαση του Αρείου πάγου, αναιρείται το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου και ανοίγει ο δρόμος για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, τo απορριπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου αναιρείται και, κατά πως φαίνεται, το συμβούλιο θα αποφασίσει με νέα σύνθεση, για το αν θα χορηγήσει τελικά στον πολυ-ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, την άδεια που έχει αιτηθεί.

Το Ποινικό Τμήμα κρίνει, λοιπόν, ότι όσοι έχουν καταδικαστεί σε παραπάνω από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να παίρνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή. Η υπόθεση για την αίτηση άδειας του Κουφοντίνα θα επιστρέψει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, προκειμένου να κριθεί τελικά, αν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις, πληροί και τις ουσιαστικές.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ζήτημα της αναίρεσης ή όχι του βουλεύματος του Βόλου συζητήθηκε προχθές ενώπιον του ΣΤ’ ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κεκλεισμένων των θυρών, μετά από παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου, εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία αμφισβήτησε τη λογική του μη δικαιώματος άδειας σε πολυ-ισοβίτες και του κατά πόσο αυτό στέκει νομικά.

Η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα θεωρείται πλέον κρίσιμη, δεδομένου ότι ο ίδιος βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 21 μέρες.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486