Προνοιακά επιδόματα 2019: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα καταβληθούν τα χρήματα!

Από neolaia.gr Team 22 Μαΐου 2019

Προνοιακά επιδόματα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Καθώς ο μήνας Μάιος βαίνει αργά και σταθερά προς το τέλος του, η ημερομηνία που πληρώνονται τα περισσότερα επιδόματα, αλλά και τα προνοιακά επιδόματα 2019 , πλησιάζει όλο και περισσότερο! Τα χρήματα, επομένως, για τα προνοιακά επιδόματα 2019 πρόκειται να χορηγηθούν στους/στις δικαιούχους από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ, προς το τέλος του μήνα.

Πιο αναλυτικά, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα του μήνα που διανύουμε πρόκειται να καταβληθούν στις 24 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, λόγω του ότι στις 25 Μαΐου τυγχάνει να είναι Σάββατο. Συγκεκριμένα, τα ποσά που θα εξοφληθούν αφορούν εκείνους που πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσους υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Οι παραπάνω, λοιπόν, θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.

Όσον αφορά τα προνοιακά 2019, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο ΟΠΕΚΑ πληρώνει κάθε μήνα τον τρέχοντα μήνα, σε αντίθεση με τους δήμους, οι οποίοι πλήρωναν κάθε δύο μήνες. Η πληρωμή για τα προνοιακά θα γίνεται, επομένως, στο τέλος του κάθε μήνα, με ημερομηνία, που θα είναι κοινή για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι πληρωμές για τα Προνοιακά επιδόματα 2019 αφορούν τους εξής ωφελούμενους:

  • 17.000 δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων
  • 2.000 δικαιούχους επιδόματος στεγαστικής συνδρομής
  • 9.000 δικαιούχους επιδόματος ομογενών- προσφύγων
  • 144.000 δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων

Δείτε κι αυτό: ΚΕΑ Μαΐου 2019: Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής του – Μάθε ποια είναι!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486