Γιατί πρέπει οι νέοι να αποδείξουν ότι είναι το δυναμικότερο τμήμα του πληθυσμού στις προσεχείς εκλογές
Της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, Βασιλείας Α. Παπαλυμπέρη

Οι νέοι σήμερα αποτελούμε, κατά κύριο λόγο, μια πλειοψηφία που προχωράει σιωπηλή. Μια πλειοψηφία που δεν επιδιώκει την εκπροσώπησή της, που δε διεκδικεί το μέλλον της, που δεν κυνηγά τη βελτίωση της καθημερινότητάς της.

Δυστυχώς η γενιά μας, παρά τα μεγάλα της όνειρα, τις καινοτόμες ιδέες της και τις υψηλού επιπέδου γνώσεις της, τα τελευταία χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με τη ζοφερή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, γεγονός που αποτέλεσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη οποιαδήποτε πολιτικής δράσης.

Οι δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε στο ξεκίνημα των παραγωγικών μας χρόνων, μας αποστέρησαν κάθε διάθεση κινητοποίησης και ενεργούς συμμετοχής στις τοπικές δημοκρατικές διαδικασίες. Επόμενη, λοιπόν, ήταν η επίδειξη α-πολιτικής συμπεριφοράς εκ μέρους των νέων, καθώς και η αποχή από τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα, η αδιαφορία για την εκπροσώπησή τους στο στίβο της πολιτικής και η αποστασιοποίηση από κάθε θεσμό εξέλιξης της κοινωνίας.

Παρά, όμως, τις αμέτρητες εργασιακές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά (“Δεν έχεις εμπειρία”, “Δυστυχώς δεν έχουμε διαθέσιμες θέσεις εργασίας”, “Εμείς πληρώνουμε μόνο με βάση τον κατώτατο μισθό”, “Στη εταιρία αυτή δεν έχουμε ωράριο”), πολλοί είναι οι νέοι που επιμένουν να αγωνίζονται κόντρα σε συστήματα, που εγκαθιδρύθηκαν από τις προηγούμενες γενιές και, όπως απεδείχθη, απέτυχαν να φέρουν την ανάπτυξη, οι οποίοι ζητάνε, μέσω της συμμετοχής τους στις προσεχείς εκλογές, να τους δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουν ότι η νέα γενιά αποτελεί το μοναδικό μοχλό εκκίνησης της προόδου της κοινωνία μας.

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου αποτελούν αδιαμφισβήτητα το πλήρωμα του χρόνου για να αποδείξουμε το χαρακτηρισμό μας ως το “Δυναμικότερο τμήμα του πληθυσμού” και να επανεκκινήσουμε όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς. Είτε ως υποψήφιοι στις εκλογές είτε ως απλοί ψηφοφόροι, στις 26 Μαΐου πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στους εκπρόσωπους της νέας γενιάς να αποκτήσουν ηχηρή φωνή στους δημοκρατικούς θεσμούς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα περαστεί στην κοινωνία μας ακόμη πιο έντονα, το μήνυμα της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της συνεχούς προόδου και θα μπορούμε να αναμένουμε ένα ευοίωνο μέλλον για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Βασιλεία Α. Παπαλυμπέρη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Μεταμόρφωσης με το συνδυασμό «Νέα Πορεία» του Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα

Facebook: εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;