Εποχικό επίδομα 2019: Κριτήρια & προϋποθέσεις για τους δικαιούχους!
Εποχικό επίδομα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Ανάμεσα στα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, ανήκει και το εποχικό επίδομα 2019, το οποίο αντιστοιχεί σε ωφελούμενους, εικοσιτεσσάρων (24) διαφορετικών επαγγελμάτων. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου επιδόματος, είναι όσοι και όσες παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα ακόλουθα επαγγέλματα.

Τα επαγγέλματα που δικαιούνται το εποχικό επίδομα 2019 είναι τα εξής:

Του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ

Σύμφωνα με τη διάταξη του Ν. 3762/09 – ΜΕΡΟΣ Β – ΚΕΦ. Α – ΑΡΘΡΟ 14 παρ. 1 (ΦΕΚ 75 Α/15-5-2009) δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συνταξιούχοι την 10/9, που κατά το προηγούμενο έτος ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του κατά το έτος καταβολής του βοηθήματος.

Ποιες είναι, όμως, οι προϋποθέσεις και πόσο δικαιούται το κάθε διαφορετικό επάγγελμα;

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;