4 μοναδικά tips για να πετύχεις στις σπουδές σου!
Η επιτυχία στις σπουδές σου πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους της φοιτητικής ζωής σου!

Η φοιτητική ζωή σου πρέπει να έχεις ως έναν βασικό στόχο να πετύχεις σε ότι κι αν κάνεις. Να πετύχεις στις σπουδές σου, να πετύχεις σε ότι άλλο σου αρέσει.

Και για να το καταφέρεις υπάρχουν κάποια μοναδικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις. Είναι μερικά πραγματάκια που μπορεί να μην είχες σκεφτεί.

1. Κάνε τα “πρέπει” – “θέλω”

Δεν πρέπει να διαβάσεις. Θέλεις να διαβάσεις. Θέλεις να μάθεις. Θέλεις να πάρεις καλούς βαθμούς. Έτσι πείθεις τον εαυτό σου ότι δεν είναι μία καταναγκαστική υποχρέωση, αλλά κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις. Θα δεις ότι αν αρχίσεις και το παρουσιάζεις με τον τρόπο αυτό, θα είναι όλα λίγο πιο εύκολα!

2. Βρες το μέρος που θα διαβάζεις

Το μυαλό σου πρέπει να έχει ένα μέρος που του λέει να δουλέψει. Αυτό δεν είναι ούτε το κρεβάτι σου, ούτε ο καναπές. Αν δεν έχεις γραφείο ή κάποιο τραπέζι που να μπορεί να είναι ο χώρος της δουλειάς σου, τότε ένα καφέ ή μία βιβλιοθήκη είναι ότι πρέπει!

3. Διάβασε μετά το μάθημα

Όταν γυρίσεις στο σπίτι μπορείς να ρίξεις μία ματιά σε αυτά που έκανες όλη μέρα. Να δεις τι είπατε, τι τόνισε ο καθηγητής. Έτσι, και θα έχεις να μάθεις λιγότερα και θα σου είναι πιο εύκολο να τα αποστηθίσεις.

4. Διάβασε με έναν σκοπό

Είναι δύσκολο να διαβάζεις απλά το βιβλίο ή τις σημειώσεις. Σκέψου τι πρέπει να θυμηθείς και τι είναι αυτό που πρέπει να πάρεις από το κάθε μάθημα. Βάλε έναν στόχο και φτιάξε διάφορες ερωτήσεις στο μυαλό σου που θα σε βοηθήσουν να τον πετύχεις.

Δες επίσης: 4 δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις ενώ σπουδάζεις και δεν τις είχες σκεφτεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;