4 απαραίτητες συμβουλές για να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα!

Από neolaia.gr Team 19 Μαΐου 2019

Αν ακολουθήσεις κάποιες βασικά tips, θα κάνεις την καριέρα που ονειρεύτηκες πραγματικότητα!

Η δουλειά  σου είναι μια καθημερινή ενασχόληση, κατά τη διάρκεια της οποίας έρχεσαι καλείσαι να αντιμετωπίσεις και να φέρεις σε πέρας ένα σωρό υποχρεώσεις, αλλά και να αναλάβεις ευθύνες για τα όσα περνούν από τα χέρια σου.

Όλοι θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη δουλειά, γιατί, μέσα από τέτοιες διαδικασίες, μαθαίνεις να χειρίζεσαι projects, να ανταπεξέρχεσαι σε δυσκολίες, να μην το βάζεις κάτω και να λύνεις τις όποιες διαφωνίες με τους ανθρώπους στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Πέρα από την επιτυχία, όμως, στα καθημερινά σου καθήκοντα, έρχεται η στιγμή που θες να γίνεις όλο και πιο αποτελεσματικός σε αυτό που κάνεις και, γιατί όχι, να πετύχεις ακόμα μεγαλύτερους στόχους, που έχει θέσει.

Αν, λοιπόν, θες να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα, τότε είναι καλό να έχεις ένα «μπούσουλα», ο οποίος θα σε βοηθήσει να πλησιάσεις όλο και περισσότερο αυτά που έχεις εσύ ο ίδιος βάλει στόχο.

Δες παρακάτω 4 συμβουλές που χρειάζονται όσοι θέλουν να βελτιώσουν την καριέρα τους: 

1. Να είσαι μεθοδικός στη δουλειά σου

Να είσαι μεθοδικός σημαίνει να βρεις το δικό σου τρόπο για να εργάζεσαι και να ανταποκρίνεσαι στις συνθήκες και τις απαιτήσεις που παρουσιάζονται κάθε φορά. Δε γίνεται να τα παρατάς με την πρώτη στραβή, ούτε να απογοητεύεσαι και να ρίχνεις μόνος σου τις αποδόσεις σου. Όσο περισσότερο προσπαθείς, τόσο περισσότερο πλησιάζεις τους στόχους σου και, έχε υπόψιν, ότι η φιλότιμη προσπάθεια πάντα εκτιμάται και ανταμείβεται!

Άλλωστε, κανείς δεν τα κατάφερε με το «Καλημέρα σας»!

2. Να πιστεύεις στον εαυτό σου

Η αυτοπεποίθηση, όσο κλισέ κι αν ακούγεται σε πολλούς, είναι πράγματι η λέξη-κλειδί για κάθε επαγγελματική, ακαδημαϊκή ή άλλου τύπου επιτυχία (ακόμη και προσωπική)! Σαφώς και η αυτοπεποίθηση δε θα είναι πάντα στα ύψη, όμως, καλό είναι να boostάρεις εσύ ο ίδιος πρώτα από όλα τον εαυτό σου. Πιστεύοντας σε σένα, θα μπορέσεις να κάνεις πράξη όλα όσα ονειρεύεσαι!

3. Team spirit

Κανείς δεν τα κατάφερε εντελώς μόνος του. Αν θες να αναδειχθείς στον επαγγελματικό σου χώρο, τότε καλό είναι να μαζέψεις γύρω σου τους ανθρώπους που σε εμπνέουν και να «χτίσεις» μαζί τους μια δυνατή εργασιακή ομάδα, που θα περιλαμβάνει εμπιστοσύνη, αλληλουποστήριξη και όραμα.

4. Να είσαι επικοινωνιακός

Η καλή επικοινωνία είναι το παν και θα σε βοηθήσει να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα. Όσο περισσότερο εξασκείσαι στον εποικοδομητικό διάλογο, τόσο καλύτερες θα είναι και οι αποδόσεις σου σε αυτό που κάνεις ή σε αυτό που θες να πετύχεις στο μέλλον. Γιατί;

Γιατί το να δέχεσαι διαφορετικές απόψεις και να επικοινωνείς σωστά με τους ανθρώπους στο περιβάλλον σου, και θα σου ανοίξει νέες πόρτες και θα σε μάθει να εργάζεσαι σε ομάδες. Το ότι ακούς και δέχεσαι τη γνώμη των άλλων, δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι δε θα εκφράζεις εσύ τη δική σου ή ότι θα φοβάσαι να την εκφράσεις. Να στηρίζεις τη γνώμη σου και να είσαι ειλικρινής, αλλά με σεβασμό πάντα.

Δες ακόμα: 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε τον πρώτο μήνα στη νέα δουλειά!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486