3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με τίποτα σε μία συνέντευξη για δουλειά!
Αν θέλεις να πάρεις τη δουλειά, θα πρέπει να τα αποφύγεις!

Αν προετοιμάζεσαι για μια συνέντευξη για δουλειά , υπάρχουν κάποια πράγματα που ενδεχομένως χρειάζεται να γνωρίζεις. Η συνέντευξη είναι ένα πολύ βασικό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να γνωριστείς και να σε γνωρίσουν καλύτερα. Οπότε, θα πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα!

Για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για την παρουσία σου σε ένα εργασιακό περιβάλουν, το να είσαι σωστά ντυμένος, να δείχνεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αλλά και να ξέρεις γιατί θες τη συγκεκριμένη δουλειά.

Αν, λοιπόν, θες πολύ να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να τα πας καλά στη συνέντευξη, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες. Ένας από αυτούς, ίσως κι ο σημαντικότερος, είναι να μην πεις ψέμματα!

Αν, από την άλλη, δε θες να αποκαλύψεις τα πάντα, μπορείς να απαντήσεις μονολεκτικά σε κάποια ερώτηση ή να πεις ότι δε θες να αναφερθείς στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά με τίποτα μην πεις κάποιο από τα παρακάτω ψέμματα:

1. Μην πεις ψέμματα για το πτυχίο σου

Σε καμία των περιπτώσεων! Οποιαδήποτε σχολή, οποιοδήποτε τμήμα κι αν τελείωσες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, απλά πες την, όταν σε ρωτήσουν. Μη δηλώσεις κάποια σχολή, από την οποία ποτέ δεν αποφοίτησες, διότι, όταν και αν κάποια στιγμή σου ζητηθεί το γνήσιο πτυχίο ή κάποια βεβαίωση σπουδών, θα έρθεις σε πολύ δύσκολη θέση και ενδεχομένως θα διακυβεύεται η ίδια σου η δουλειά.

2. Μην πεις ψέμματα για τον μισθό στην προηγούμενη δουλειά σου

Έχει συμβεί αρκετές φορές, πολλοί συνεντευξιαζόμενοι να δηλώνουν σε μια συνέντευξη εργασίας ότι ο μισθός που έπαιρναν στην προηγούμενή τους δουλειά ήταν πολύ μεγαλύτερος από αυτό που πραγματικά ίσχυε, απλά και μόνο για να διεκδικήσουν στη νέα δουλειά μεγαλύτερο μισθό. Καλύτερα να πεις την αλήθεια, αν σε ρωτήσουν, γιατί, έχε στο νου σου, ότι κάποια πράγματα ενδεχομένως μαθαίνονται στην πορεία!

3. Μην πεις υπερβολικά πράγματα

Μπορεί στην προσπάθεια σου να θέλεις να δείξεις πόσο καλός είσαι σε αυτό που κάνεις να υπερβάλεις για τον εαυτό σου και τα κατορθώματά σου. Θα πρέπει να κρατήσεις χαμηλό προφίλ σε μία συνέντευξη και να πεις τα πράγματα όπως έχουν. Πολύ σημαντικό είναι να απαντάς σε ότι σε ρωτάνε και όχι να λες πράγματα που δε χρειάζεται. Πολλές φορές από το άγχος σου μπορείς να πεις και πράγματα που θα δημιουργήσουν μία λανθασμένη εικόνα για σένα!

Δες ακόμα: 4 τρόποι για να αναπτύξεις καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου στη δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;