Στέφανος Τσιτσιπάς: Η απίστευτη πορεία του στη Μαδρίτη τον ανεβάζει στο no7 της παγκόσμιας κατάταξης!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την ανοδική του πορεία στην παγκόσμια κατάταξη του τένις!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τενίστες! Και αυτό έρχεται να το επισφραγίσει και η εντυπωσιακή του πορεία στο Open της Μαδρίτης!

Μάλιστα, κατάφερε να φτάσει τον τελικό της διοργάνωσης κερδίζοντας τον Rafael Nadal! Έτσι, κατόρθωσε και ανέβηκε δύο θέσεις  στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και, τώρα, βρίσκεται στο Νο 7!

Μόλις, στα 20 του ο Έλληνας τενίστας με 3.790 βαθμούς κατέχει την καλύτερη, έως τώρα βέβαια, κατάταξη της καριέρας του, που διατηρεί η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (ATP). Στην κορυφή της κατάταξης παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήρθε αντιμέτωπος με τον Rafael Nadal στον ημιτελικό του Open της Μαδρίτης και για πρώτη φορά στην καριέρα του ως τώρα κατάφερε να τον κερδίσει. Μάλιστα, μέσα στο σπίτι του άσσου του τένις! Η νίκη είναι πολύ σημαντική καθώς ο Τσιτσιπάς συνεχίζει να δείχνει την αξία του!

Μετά, όμως, από τη νίκη αυτή, ήρθε αντιμέτωπος στον τελικό της διοργάνωσης με ακόμη ένα θηρίο του τένις, τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δυστυχώς, εκεί έχασε με 2 – 0 στα σετ, αλλά, χωρίς αμφιβολία, απέδειξε ότι έχει πολύ μέλλον στον αθλητισμό για να μας χαρίσει και άλλες μεγάλες στιγμές!

Ο Σέρβος μπορεί να νίκησε τον Τσιτσιπά, αλλά τρέφει μεγάλη εκτίμηση για αυτόν. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:

“Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον Στέφανο για τα καλά του λόγια και για μένα και για την ομάδα μου. Είσαι σίγουρα ένας νέος αστέρας στο τένις και έχεις ένα λαμπρό μέλλον μπροστά σου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας του μεγαλείου σου!

Ωστόσο, αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα πάνω σου είναι η προσωπικότητά σου. Ξέρω πολύ καλά εσένα, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου εδώ και πολύ καιρό. Σε θυμάμαι όταν ήσουν μικρός, αλλά τώρα είσαι μεγαλύτερος και πιο δυνατός από μένα.

Είναι χαρά μου που μοιραζόμαστε τα ίδια κορτ και ανυπομονώ για ακόμα περισσότερες μάχες στο μέλλον.”

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης απευθύνθηκε στον Τσιτσιπά στα ελληνικά, λέγοντάς του:

“Σε ευχαριστώ, φίλε!”

Από την πλευρά του ο Στέφανος δήλωσε για τον μεγάλο Σέρβο τενίστα:

“Με εμπνέει αυτό που κάνεις, είσαι απλά καταπληκτικός. Το αξίζεις. Είχες μία εξαιρετική εβδομάδα. Ήταν και για μένα εξαιρετική, με καλές αναμνήσεις και υποστήριξη από τον κόσμο.”

Σειρά για τον Στέφανο έχει το Masters στη Ρώμη! Είναι η χρονιά του φέτος, οπότε μην αποκλείεις την πιθανότητα να τον δούμε σε έναν ακόμη τελικό τόσο μεγάλης διοργάνωσης!

Δες τι δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς!

Δες ακόμα: Θρίαμβος για Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη στο Εστορίλ της Πορτογαλίας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;