Οι σκύλοι μπορούν να καταλάβουν τι τους λέμε, σύμφωνα με τους επιστήμονες!
Μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να προσφέρει συνταρακτικές πληροφορίες!

Έχεις αισθανθεί ποτέ ότι ο σκύλος σου ακούει αυτά που του λες και ίσως τα καταλαβαίνει κιόλας ή έστω τα ψυχανεμίζεται;

Αν το έχεις αναρωτηθεί, τότε φαντάζομαι πως αρχικά θα ντρέπεσαι ΚΑΙ εσύ, γιατί αναλογίσου πόσες αστείες βλακείες έχουν ακούσει τα αγαπημένα μας κατοικίδια όλα αυτά τα χρόνια. Θα μας περάσουν για τίποτα καραγκιόζηδες και δε θα έχουν και άδικο, αν ισχύει όντως ο ισχυρισμός ότι μας ακούνε!

Και συνεχίζω στο θέμα της εν λόγω έρευνας. Όταν τα σκυλιά μας κοιτάζουν στα μάτια είναι λες και κατανοούν αυτά που τους εκφράζουμε ή λες και “πιάνουν” τη διάθεση και το ύφος, με το οποίο εμείς εκφραζόμαστε απέναντί τους. Άλλες φορές είμαστε πιο επιθετικοί, αν κατουρήσουν μέσα στο σπίτι, για παράδειγμα, άλλες φορές τους μιλάμε και στάζουν μέλια στα πατώματα απ’ τη γλύκα.

Σύμφωνα με επιστήμονες, ο σκύλος σου μπορεί να σε κάνει ΟΤΙ θέλει!

Σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι τα σκυλιά έχουν μια βασική ικανότητα να κατανοούν αυτές τις λέξεις που έχουν μάθει να συσχετίζουν με κάποια αντικείμενα. Και βέβαια, αυτό δε το έχουν μάθει μόνα τους, εμείς οι ίδιοι επαναλαμβάνουμε κάποιες φραστικές δηλώσεις, τις οποίες εκείνοι αντιλαμβάνονται και αργότερα συνδυάζουν.

Αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι εκείνοι μπορούν να κατανοήσουν πλήρως την ακριβή έννοια των λέξεων, ωστόσο, η ομιλία μας δεν είναι τελικά εντελώς ακατανόητη στ’ αφτιά τους, όπως ενδεχομένως θεωρούσαμε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα της νέας μελέτης που διεξήχθη πρόσφατα, αποδεικνύεται ότι οι σκύλοι χρησιμοποιούν την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου τους για να επεξεργαστούν κάποιες λέξεις που τους είναι σχετικά οικείες, ενώ η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου χρησιμοποιείται κυρίως για να επεξεργαστούν τους τονισμούς των λέξεων.

Το εντυπωσιακό, στην περίπτωση αυτή, είναι ότι αυτός ακριβώς είναι και ο τρόπος, με τον οποίο και οι ίδιοι οι άνθρωποι αντιδρούμε στην ομιλία!

Λες τελικά να έχουμε περισσότερα κοινά με τα κατοικίδια μας από όσα νομίζουμε;

Δες το παρακάτω βίντεο και θα σου λυθούν όλες οι απορίες:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Με τις γάτες να δούμε τι θα γίνει… Εκεί είναι το στοίχημα!

Δες ακόμα: Επιτέλους βρήκαμε τον τρόπο να καταλαβαίνουμε καλύτερα τις γάτες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;