Φοιτητική ζωή: 8 τρόποι για να πετύχεις κάθε στόχο που βάζεις!

Από neolaia.gr Team 10 Μαΐου 2019

Στη φοιτητική ζωή σου θα πρέπει να θέτεις στόχους και να τους πετυχαίνεις!

Οι στόχοι που έχεις στη φοιτητική ζωή σου είναι αυτοί που σε πάνε παραπέρα και σε βοηθούν να εξελιχθείς. Βάζοντας στόχους σημαίνει ότι σου αρέσει αυτό που κάνεις. Το κυνηγάς. Και θέλεις να γίνεις καλύτερος. Κάθε στόχος είναι και μία μικρή νίκη για εσένα.

Επίσης, δεν μπορείς να πετύχεις στο Πανεπιστήμιο αν δεν έχεις κάποιους στόχους για να κυνηγήσεις. Κάποια πράγματα για να πετύχεις!

Θα υπάρξουν, όμως, φορές που δε θα πετύχεις αυτό που θέλεις. Επίσης, μπορεί να μην το πετύχεις άμεσα. Το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάς και να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Για αυτό πρέπει να δεις τις παρακάτω συμβουλές!

1. Προετοιμάσου ότι θα αποτύχεις

Πρέπει να προετοιμάσεις τον εαυτό σου για κάθε ενδεχόμενο. Μπορεί να έχεις ασχοληθεί άπειρα και να έχεις δουλέψει πάρα πολύ για όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις. Αλλά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα τα καταφέρεις. Οπότε, αν έχεις προετοιμαστεί και για την αποτυχία θα δεις ότι μετά είναι πιο εύκολο να σταθείς και πάλι στα πόδια σου και να συνεχίσεις!

2. Σημείωσε τους κάπου

Με το να σημειώσεις τους στόχους κάπου μπορείς να καταλάβεις ποιοι είναι πιο πιθανό να ολοκληρωθούν σύντομα και ποιοι θέλουν περισσότερο χρόνο. Επίσης, το να τους σβήνεις από τη λίστα σου είναι μία μεγάλη απόλαυση!

3. Να είσαι υπομονετικός

Δε σημαίνει ότι όλοι οι στόχοι σου θα γίνουν την επόμενη μέρα πραγματικότητα. Θέλουν χρόνο και αρκετή δουλειά. Οπότε, να έχεις υπομονή και να αφήσεις χρόνο στον εαυτό σου να τους πετύχει!

4. Προετοιμάσου σωστά

Μην ασχολείσαι κάθε μέρα με τους διάφορους στόχους σου. Βάλε και άλλα πράγματα στη μέρα σου που θα σου πάρουν το μυαλό από αυτούς. Συνήθως, οι στόχοι που θα έχεις βάλει θα σε αγχώνουν κιόλας, άρα η σωστή προετοιμασία και το διάλειμμα από την ενασχόλησή σου με αυτούς θα σε βοηθήσει πάρα πολύ!

5. Να χαρείς με αυτό που θα πετύχεις

Κάθε στόχος που θα πετυχαίνεις, ή κάθε μικρή πρόοδο που θα έχεις προς την επίτευξη του, είναι λόγος για να γιορτάσεις. Είναι λόγος να χαρείς και να δώσεις ένα δώρο στον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να είναι υλικό ή πνευματικό. Δεν είναι τυχαίο που σου έδιναν αυτοκόλλητα στο σχολείο όταν έκανες κάτι σωστά και καλά!

6. Τα εμπόδια είναι για να τα προσπερνάς

Κάθε εμπόδιο για καλό! Πρέπει να καταλάβεις, όμως, ότι δεν είναι ένδειξη ότι απέτυχες. Κάθε εμπόδιο προς την επίτευξη του στόχου, είναι εκεί για να σου μάθει κάτι και να σε κάνει πιο δυνατό για τη συνέχεια. Μην τα παρατάς στο πρώτο που θα εμφανιστεί στον δρόμο σου.

7. Άκου την κριτική

Μπορεί να πληγωθείς, αλλά η κριτική κάνει καλό! Σε κάνει καλύτερο. Σε προετοιμάζει. Μέσα από την κριτική, αρνητική και θετική, θα μάθεις που είσαι σωστός και που είσαι λάθος.  Να ξέρεις ότι οι περισσότερο που μπαίνουν στον κόπο να κριτικάρουν τη δουλειά σου θέλουν να πετύχεις!

8. Πίεσε τον εαυτό σου

Τίποτα δεν έρχεται εύκολα στη ζωή! Μπορεί να σου αρέσει να κάθεσαι και να σου έρχονται όλα έτοιμα, αλλά έτσι δε θα καταφέρεις τίποτα! Πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου αρκετά για να πετύχεις ότι ακριβώς θέλεις!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 7 μοναδικές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις τα χρόνια αυτά!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486