Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τι θα ισχύσει τελικά;
Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Για το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα μάθουμε σήμερα τι θα ισχύσει τελικά.

Το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 19:00 η ώρα, θα κάνει εξαγγελίες ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το νέο πακέτο θετικών μέτρων, το οποίο κινείται γενικότερα στα πλαίσια της προαναγγελθείσας οικονομικής του πολιτικής.

Η νέα αυτή οικονομική πολιτική, όπως λέγεται, θα εστιάζει κυρίως στην ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά και στις φοροελαφρύνσεις.

Το κοινωνικό μέρισμα 2019 δεν θα έχει την μορφή έκτακτου χαρακτήρα, όπως άλλωστε έχει προηγουμένως γνωστοποιηθεί, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού: «Ούτε ένα εφάπαξ μέτρο, μόνο μόνιμα μέτρα θα αναγγείλουμε. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους, δεν θα σας τα φανερώσω όλα σήμερα εδώ».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επίσης, απατώντας στους επικριτικούς ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης σχετικά με τις “παροχές” της κυβέρνησής του, ότι δεν κάνει συγκυριακούς υπολογισμούς, ενώ ανέφερε πως θα εξαγγείλει το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας σχετικά με την επάνοδο της χώρας στο δρόμο της “κανονικότητας”, της ανάπτυξης και της σωστής διανομής της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος απεφάνθη ως εξής: «Έχω πλήρη επίγνωση. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Εμείς έχουμε στο μυαλό μας τους πολλούς. Έχουμε δείξει δείγματα γραφής και έχουμε περάσει τις εξετάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές θα ζητήσουν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναλυτική κοστολόγηση για το κάθε μέτρο χωριστά σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις που θα έχει συνολικά το πακέτο των ελαφρύνσεων στον φετινό προϋπολογισμό.

Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος 1,14 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ που βλέπει η κυβέρνηση για φέτος, δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τους επικεφαλής των δανειστών και αποτελεί εκτίμηση μόνο της Αθήνας. Όπως μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ένα στέλεχος της κυβέρνησης, επειδή κάθε χρόνο οι εκτιμήσεις σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα τελικά διαψεύδονται, «δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε έως το τέλος του έτους για την αναθεώρηση των στοιχείων».

Το μεγαλύτερο τμήμα θα αφορά και αυτή τη φορά την καταβολή επιδόματος στους συνταξιούχους, συνολικού ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα διοχετευθούν σε μόνιμου χαρακτήρα παρεμβάσεις, όπως, για παράδειγμα, η μετάταξη συγκεκριμένων προϊόντων από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (24%) στον χαμηλό (13%) και στην επαναφορά της έκπτωσης του 1,5% στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης του φόρου προκειμένου να επιβραβευθούν με τον τρόπο αυτό οι συνεπείς φορολογούμενοι.

Δες ακόμα: Κοινωνικό μέρισμα: Έρχεται νέο πακέτο θετικών μέτρων – Τι θα περιλαμβάνει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
'
50 - 40
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;