Θρίαμβος για Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη στο Εστορίλ της Πορτογαλίας!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό για το ελληνικό τένις!

Το ελληνικό τένις είχε ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) Σαββατοκύριακο της ιστορίας του! Και αυτό γιατί τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όσο και η Μαρία Σάκκαρη κατάφεραν να κατακτήσουν τους αντίστοιχους τίτλους στο τουρνουά τένις το Εστορίλ!

Με τη νίκη αυτή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανεβαίνει μια θέση και βρίσκεται, πλέον, στο Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις. Ο 20χρονος Ελληνας σταρ έχει πλέον 3.190 βαθμούς στην κατάταξη της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (ATP).

Στην κορυφή παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ράφα Ναδάλ να είναι δεύτερος. Ενώ, ο Ρότζερ Φέντερερ επιστρέφει στην τρίτη θέση του κόσμου.

Όσον αφορά το τουρνουά στο Εστορίλ, ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ουρουγουανού Πάμπλο Κουέβας με 2- 0 σετ (6-3, 7-6) και πανηγύρισε τον τρίτο του τίτλο σε ΑΤΡ διοργάνωση. Οι δύο προηγούμενοι τίτλοι της καριέρας του ήταν στη Στοκχόλμη (2018) και στη Μασσαλία (2019). Μάλιστα, αυτός θα είναι ο έκτος τελικός της καριέρας του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

☝?? on clay! Solitário juntos. Amar pelos dois. Dedicação no melhor. Obrigado Estoril!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις

Από την άλλη η Μαρία Σάκκαρη έκανε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο τουρνουά και έτσι έκανε άλμα 12 θέσεων και βρίσκεται, πλέον, στο Νο 39 του κόσμου με 1.367 βαθμούς. Μάλιστα, η νίκη αυτή αποτελεί τον πρώτο τίτλο της καριέρας.

Στην κατάταξη των γυναικών υπάρχει, επίσης, και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που δεν άλλαξε θέση και παραμένει στο Νο 198 με 297 βαθμούς. Στην πρώτη θέση της κατάταξης στο γυναικείο τένις παραμένει η Ναόμι Οσάκα, ενώ δεύτερη ανέβηκε η Πέτρα Κβίτοβα, αφήνοντας τρίτη την Σιμόνα Χάλεπ.

Η Μαρία στον τελικό του τουρνουά φαινόταν να έχει κάποια προβλήματα, καθώς έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 2-6 από την αντίπαλό της, η οποία μάλιστα στο δεύτερο σετ βρέθηκε να προηγείται με 4-2! Και κάπου εκεί η Μαρία έκανε την μεγάλη ανατροπή!

Κερδίζοντας τέσσερα σερί games και πήρε το δεύτερο σετ με 6-4. Έτσι, πήγαινε ολοταχώς για τη νίκη!

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της, Κόντα. Επικράτησε πολύ εύκολα με 6-1 games και έφτασε στον πρώτο τίτλο της καριέρας της!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Words can’t describe the feeling of winning this trophy! First @wta title in Rabat ??? #sakkattack ? @hajarbenomar

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sakkari (@sakkattack7) στις

Δες επίσης: 5 Έλληνες αθλητές που πρέπει να γνωρίζεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;