Τα γενέθλια στην εποχή των social media
Χτες είχα λοιπόν γενέθλια (ευχαριστώ, ευχαριστώ, ξέρω ότι δε δείχνω ούτε μέρα πάνω από 25!) και αναμενόμενα τα προφίλ μου στα social media είχαν αρκετά μηνύματα με ευχές (σας ευχαριστώ πολύ όλους κι από εδώ!).

Όπως κάθε χρόνο, να είμαστε καλά, προσπαθώ να απαντώ σε όλους, έναν-έναν. Ξέρω, θα σκεφτείτε ότι είμαι αργόσχολη και έχω χρόνο, αλλά σκέφτομαι ότι έτσι είναι το «σωστό», έτσι θα ήθελα και εγώ να μου απαντήσουν αν έγραφα ευχές κάπου.

Θυμάμαι ακόμα τις εποχές που ήμασταν στο σχολείο ή στις αρχές του πανεπιστημίου (το 2000, θυμάστε, σχεδόν 20 χρόνια πριν, ΤΖΙΖΑΣ) και δεν υπήρχαν αυτοί οι σατανάδες… Και χτυπούσε το κινητό ρε παιδιά για χρόνια πολλά! ΣΟΚ! Τηλέφωνα και μηνύματα, με την ίδια όμως αγάπη και τις ίδιες ειλικρινείς ευχές. Ωραία ήταν και τότε, γέμιζε το τηλέφωνο, άδειαζε η κάρτα να απαντώ, αλλά δε με ένοιαζε, με θυμόντουσαν κι αυτό με ευχαριστούσε αφάνταστα.

Όταν πρωτοξεκίνησαν τα social media, που είχαμε τα γενέθλια εκεί πάνω να φαίνονται, λέγαμε στην αρχή ότι δεν έχει και πολύ νόημα… εκεί είναι η ημερομηνία και το ποιος έχει γενέθλια, δεν είναι δηλαδή ότι σε θυμάται-θυμάται κάποιος να σου γράψει ευχές. Πόσο λάθος κάναμε όμως… κι αυτό το βλέπω όλο και πιο έντονα, όσο περνάει ο καιρός και τα χρόνια και όσο έρχονται και φορτώνονται υποχρεώσεις κλπ και διαπιστώνω ότι ακόμα κι αυτή η μικρή ευχή, οι πέντε λεξούλες, είναι «δώρο» μέσα στον χαμό της καθημερινότητας. Σε βλέπει και δε σε προσπερνάει, αλλά αντίθετα κάνει μια παύση κι αποφασίζει ότι «αξίζεις» την προσοχή του και την καλή του διάθεσή, τις ευχές του. Πώς λοιπόν μπορείς να μην απαντήσεις; Πώς σκέφτηκες ότι οι ευχές δεν έχουν την ίδια «αξία» αν προέρχονται από τα διάφορα social media;

Πολλά κακά και άσχημα φέρνουν τα μαραφέτια αυτά. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Βγάζουν τον καλύτερο αλλά και τον χειρότερο εαυτό μας. Ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις. Αλλά για κάποιον καλό λόγο δημιουργήθηκαν και η διατήρηση επαφών και η επικοινωνία ήταν ένας από αυτούς. Οι ευχές είναι μια από τις εκφάνσεις αυτών. Και δε θα πω ψέματα, το απολαμβάνω!

Μου αρέσει να διαβάζω τι έχουν να μου ευχηθούν. Μου αρέσει επίσης να βλέπω, στο πέρασμα των ετών, πώς αλλάζουν οι ευχές. Χαρακτηριστικό: παλιότερα ήταν χρόνια πολλά, με χαρές κλπ. Μετά έγινε χρόνια πολλά και καλά. Και τώρα τελευταία, με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε γύρω μας, οι ευχές έχουν γίνει χρόνια πολλά με υγεία πάνω από όλα. Και πόση σημασία έχει αλήθεια αυτό. Δείχνουν τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μας. Δείχνουν πώς αλλάζουν τα θέλω μας και οι ελπίδες μας.

Κάθε ευχή είναι δώρο παιδιά. Γι’ αυτό να τη δεχόμαστε με χαμόγελο, χαρά και διάθεση να την ανταποδώσουμε. Δεν έχει σημασία το πώς μας έρχεται, σημασία έχει ότι μας ήρθε. Γι’ αυτό ας την εκτιμήσουμε όπως πρέπει.

Και του χρόνου να είμαστε καλά! Μη σου πω και καλύτερα! ☺

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;