6 απίστευτα facts για τη σοκολάτα που μάλλον δεν γνώριζες!
Εσύ, ξέρεις ποια είναι;

Και σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα, φίλοι μου;

Σε όποια απόχρωση, μορφή ή μάρκα κυκλοφορεί, αποτελεί μια πραγματικά τίμια απόλαυση και, ως ένα βαθμό, υποκαθιστά πολλές άλλες απολαύσεις και, γιατί όχι;

Είναι η σοκολάτα υποκατάστατο του σεξ;

Δεν είναι τελικά γραμμένο στο ίδιο μας το DNA να απολαμβάνουμε τη σοκολάτα και όλα της τα παράγωγα; Σοκολατένια γλυκά, σοκολατίνες, σοκολατόπιτες, παγωτό σοκολάτας και πολλά άλλα;

Παρ’ όλη μας την αγάπη, ωστόσο, για το διατροφικό αυτό αριστούργημα, υπάρχουν κάποια απίστευτα facts που ενδεχομένως δε γνωρίζουμε.

Μάθε τα εδώ:

1. Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, έχει αποδειχτεί ότι η σοκολάτα μπορεί να ενεργοποιήσει ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα εκείνος να εκκρίνει περισσότερες ενδορφίνες κι από ένα ερωτικό φιλί. (Αν θέλουμε το πιστεύουμε!)

2. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex, η μυρωδιά της σοκολάτας συμβάλλει στη χαλάρωση του οργανισμού σου, αφού σε καθιστά πιο συγκεντρωμένο, ήρεμο και ικανό να συγκρατείς μεγαλύτερη ποσότητα πληροφοριών.

3. Η μεγαλύτερη ποσότητα σοκολάτας στον κόσμο ενδεχομένως καταναλώνεται από Ευρωπαίους και, πιο συγκεκριμένα, από τους Ελβετούς, τους Ιρλανδούς και τους Γερμανούς.

4. Είναι γνωστό πως οι αρχαίοι πολιτισμοί των Μάγια και των Αζτέκων λάτρευαν τη σοκολάτα και μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τους κόκκους του κακάο ως μέσο συναλλαγών. Η σοκολάτα χρησιμοποιούταν, ως νόμισμα, καθώς θεωρούταν υψηλότερης αξίας σε σχέση με το χρυσό.

Ακραίο;

5. Η λευκή σοκολάτα δεν θεωρείται ακριβώς πραγματική σοκολάτα, καθώς δεν περιέχει ούτε βούτυρο κακάο, ούτε σκόνη κακάο, αλλά συνήθως αναμειγνύεται με βούτυρο γάλακτος, βανίλια και ζάχαρη.

6. Η μεγαλύτερη σοκολάτα στον κόσμο παρασκευάστηκε το 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ζύγιζε 6 τόνους, ενώ για την παρασκευή της εργάστηκαν 50 άνθρωποι.

Δες ακόμα: Τα γλυκά που δε μας αρέσουν, αλλά ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1