5 τρόποι για να καταφέρεις να συγκεντρωθείς όταν έχεις διάβασμα!
Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς όταν έχεις διάβασμα, αλλά αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις!

Το διάβασμα είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν. Για κάποιο λόγο όταν πρέπει να διαβάσεις για τα μαθήματα σου στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο πάντα βαριέσαι και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο.

Αλλά μπορεί να διαβάζεις βιβλία συνέχεια και να σου αρέσουν ότι έχει να κάνει με τη λογοτεχνία!

Πρέπει, όμως, να βρεις διάφορους τρόπους για να συγκεντρώσεις την προσοχή σου στο διάβασμα για να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σου πει πώς θα διαβάσεις. Αλλά, μπορεί να σου πει πώς θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς για λίγη ώρα!

1. Απομάκρυνε λάπτοπ και κινητό

Εντάξει στο λάπτοπ μπορεί να χρειαστεί να διαβάσεις. Αλλά απομάκρυνε το κινητό σου, ή να το έχεις κλειστό. Έτσι, θα απομακρύνεις κάθε πειρασμό που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου από το διάβασμα.

2. Φως

Το δωμάτιο που διαβάζεις θα πρέπει να έχει αρκετό φως. Αν είναι σκοτεινό κουράζεσαι πολύ γρήγορα και είναι πιο εύκολο να σκέφτεσαι διάφορα άλλα πράγματα και να μη συγκεντρώνεσαι 100% σε αυτό που κάνεις.

3. Διαλείμματα

Κάνε πολλά και μικρά διαλειμματάκια. Για κάθε ώρα που διαβάζεις κάνε ένα πεντάλεπτο ή δεκάλεπτο διάλειμμα για να πάρεις αέρα, να φας κάτι ή έστω να χαζέψεις για λίγο έξω από το παράθυρο. Θα σου κάνει καλό και σε βοηθάει να συγκεντρωθείς, αφού ο εγκέφαλός σου το δέχεται αυτό σαν επιβράβευση.

4. Διάβασε μαζί με κάποιον άλλο

Το να έχεις κάποιον μαζί σου που πρέπει να διαβάσει το ίδιο πράγμα είναι πιο εύκολο να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο στη συγκέντρωση. Αλλά και μετά στην κατανόηση!

5. Βρες κάτι να σε κινητοποιεί

Βάλε μικρούς στόχους στη μέρα σου με το διάβασμα. Είναι σαν να περνάς μία πίστα τη φορά σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Οπότε και το αίσθημα της επιβράβευσης θα νιώθεις και της επίτευξης ενός στόχου!

Δες επίσης: 7 tips για ένα σωστό διάβασμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 8 
 0 
 0 
 0