8 ψυχολικά κόλπα για να τους κάνεις όλους να σε λατρέψουν!
Δοκιμασμένα σου λέω!

Ιδού τα κόλπα για να σε λατρεύει αμέσως όποιος σε γνωρίζει:

1. Δείξε ότι τους συμπαθείς

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να συμπαθούμε όποιον δείχνει να μας συμπαθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή αισθανόμαστε ζεστασιά και υποστήριξη από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας. Επίσης είναι όμορφο να αισθάνεσαι ότι “μετράς”.

Αν λοιπόν θες να τραβήξεις την προσοχή κάποιοι, κράτα θετική στάση απέναντί του και είναι πολύ πιο πιθανό να πάρεις πίσω την ίδια αντίδραση και αγάπη.

2. Spill your tea

Αυτή τη φράση χρησιμοποιούν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, εννοόντας ότι λες σε κάποιον τα κουτσομπολιά σου, τα εσώψυχά σου.

Μπορεί να μοιάζει περίεργη συμβουλή, το να πεις σε κάποιον που μόλις γνώρισες κάτι που θα σε “ρίξει από τον θρόνο σου”, ωστόσο μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το να εκθέτεις την ευάλωτη πλευρά σου, αυξάνει τη γοητεία σου ενώ σε κάνει να μοιάζεις και πιο έμπιστος.

Ωστόσο θα πρέπει να θυμάσαι ότι τα πράγματα που θα πεις δεν πρέπει να εκθέτουν την αξιοπιστία σου. Για παράδειγμα, ένας ψυχολόγος μπορεί να σπάσει τον πάγο με τον ασθενή του λέγοντας ότι δεν πιάνουν τα χέρια του. Ένας χειρούργος καλό είναι να μην το κάνει. Για προφανείς λόγους…

3. Δείξε συμπόνια

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι τα χειρότερα πράγματα συμβαίνουν μόνο σε εμάς. Ότι τα προβλήματά μας είναι τα πιο σοβαρά…

Αν λοιπόν κάποιος σου μιλήσει για τα προβλήματά του κι εσύ τον αντιμετωπίσεις με ειλικρινές ενδιαφέρον, συμπάθεια και συμπόνια, εκείνος αισθάνεται πως καταλαβαίνεις την εμπειρία και όσα βιώνει. Αυτομάτως λοιπόν αυξάνεται και η εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό σου.

4. Χρησιμοποίησε τη μέθοδο του καθρέφτη

Έχεις δει τις μαϊμούδες που μιμούνται τις κινήσεις των ανθρώπων που έχουν απέναντί τους; Ε κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις κι εσύ με τον συνομιλητή σου (φυσικά όχι σαν να τον κοροϊδεύεις).

Και ναι δουλεύει αυτή η τεχνική. Μάλιστα σε μελέτη που έγινε, οι σερβιτόρες που “μιμούνταν” εκφράσεις, κινήσεις, τρόπο ομιλίας και συμπεριφορές των πελατών τους, έπαιρναν και υψηλότερα φιλοδωρήματα.

Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο του καθρέφτη, να θυμάσαι πως πρέπει να μιμήσαι μονάχα τα θετικά “μοτίβα” του άλλου. Για παράδειγμα μην κοιτάς τριγύρω, αν αυτό κάνει ο συνομιλητής σου.

5. Πες ένα μυστικό σου

Οι προσωπικές αποκαλύψεις είναι ίσως μία από τις πιο αποδοτικές προσεγγίσεις. Θυμάσαι το συναίσθημά σου όταν ανοίχτηκες για κάποιο σημαντικό προσωπικό σου θέμα; Τον ενθουσιασμό, το τρέμουλο στη φωνή και τα τσιμπήματα; Όταν μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες με άλλους, αυτοί αισθάνονται την ανησυχία σου κι έρχονται πιο κοντά σου. Αυτό σημαίνει ότι θα νιώσουν και πιο άνετα να σου αποκαλύψουν κι εκείνοι κάποια μυστικά τους.

Κι αυτό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Η έρευνα που διεξήχθη από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, έδειξε πως οι μαθητές που έκαναν προσωπικές ερωτήσεις ο ένας στον άλλο, ανέπτυξαν στενότερες σχέσεις σε σχέση με άλλες ομάδες που δε μοιράζονταν προσωπικά θέματα.

6. Μίλα στη σωστή ταχύτητα

Ακούγεται ακραίο, αλλά κάποιοι ειδικοί κατέληξαν πως η σωστή ταχύτητα στην ομιλία σου, μπορεί να βοηθήσει στο να χτίσεις μία σχέση εμπιστοσύνης και να μη χάσεις την προσοχή του συνομιλητή σου.

Θα πρέπει να θυμάσαι πάντως πως κάθε συζήτηση έχει τον δικό της ρυθμό. Για παράδειγμα όταν μιλάς γρήγορα επιδεικνύεις βιασύνη, ενθουσιασμό, έντονο συναίσθημα και πάθος. Από την άλλη ένα αργό τέμπο ομιλίας σε βοηθά να εστιάσεις στα σημαντικά, στη σοβαρότητα του θέματος ή στο να περιγράψεις μια καινούρια ιδέα.

7. Το άγγιγμα

Το τυχαίο άγγιγμα μπορεί να είναι ένας καταλυτικός παράγοντας στο χτίσιμο της εμπιστοσύνης.

Σε μία αρκετά επαναστατική έρευνα που θα μπορούσε πανεύκολα να καταλήξει σε φιάσκο, ένας γοητευτικός άνδρας ζητούσε από γυναίκες στον δρόμο το τηλέφωνό τους. Για χάρη του πειράματος έπρεπε να ακουμπήσει τυχαία κάποιες από αυτές. Το 19% τον γυναικών που ακούμπηκε (και μόνο το 10% όσων δεν άγγιξε), του έδωσαν το τηλέφωνό τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο έχε στο μυαλό σου τις κοινωνικές και πολιτισμικές νόρμες. Ποτέ μην ξεπερνάς τα όρια, αλλιώς θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

8. Στρέψε την προσοχή σου στον συνομιλητή

Κανείς δε συμπαθεί εύκολα έναν εγωκεντρικό άνθρωπο. Οπότε αν θες να κερδίσει κάποιον, πρέπει να επικεντρωθείς στις ανάγκες, τα θέλω και την οπτική της πραγματικότητας που αυτός έχει, αντί για τη δική σου.

Είναι γεγονός ότι τις περισσότερες φορές, σε μία συζήτηση μεταξύ δύο ανθρώπων, ο καθένας περιμένει υπομονετικά τον άλλο να ολοκληρηρώσει αυτό που λέει, ώστε να μπορέσει κι αυτός να πει τη δική του ιστορία προσπαθώντας μάλιστα να την κάνει και πιο ενδιαφέρουσα.

Επομένως όταν γνωρίσεις κάποιον που θες να “κερδίσεις”, προσπάθησε να μην επικεντρωθείς στον εαυτό σου και τις ιστορίες σου. Αντιθέτως κάνε ερωτήσεις και δείξει μεγάλο ενδιαφέρον σε όσα σου λέει ο συνομιλητής σου. Θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;