30 αργύρια πήρε ο Ιούδας για να προδώσει τον Χριστό! Για κάντο μου σε ευρώ!
Για κάντο μου λιανά για να καταλάβω!

Ο Ιούδας έχει μείνει στις συνειδήσεις όλων μας, πιστών και μη, ως η προσωποποίηση της προδοσίας και της φιλαργυρίας. Για 30 αργύρια έδωσε το φιλί του προδότη στον Χριστό και οδήγησε στη σύλληψή του. Όπως φαίνεται όμως, το ποσό αυτό δεν ήταν αρκετό για να διώξει τις τύψεις του κι έτσι ο Ιούδας είχε το γνωστό σε όλους μας τέλος.

30 αργύρια λοιπόν… Δηλαδή σε ευρώ;

Το σχετικό απόσπασμα της Βίβλου, αφήνει ασαφές την προέλευση του νομίσματος που πήρε ο μαθητής του Ιησού, όμως οι ερευνητές που μέλετησαν ενδελεχώς τα κείμενα των προφητών, κατέληξαν ότι μάλλον πρόκειται για τυριανά σέκελ.

Το σέκελ ήταν το νόμισμα της Τύρου, μιας αρχαίας πόλης του Λιβάνου που είχε πολιορκήσει ο Μέγας Αλέξανδρος κατά την Ελληνιστική Περίοδο.

Στην υπό μελέτη περίοδο λοιπόν, αυτήν της Καινής Διαθήκης, το σέκελ είχε αξία περί των τεσσάρων δραχμών ή τεσσάρων δηναρίων (ρωμαϊκό νόμισμα), το οποίο είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι (σχεδόν 16 γραμμάρια το καθένα).

Έτσι, οι ερευνητές υπολόγισαν την σημερινή αξία του καθενός, στα 400-500 ευρώ. Συνεπώς, το ποσό που πήρε ο Ιούδας υπολογίζεται πως αντιστοιχεί σε 12.000-15.000 ευρώ.

Ποσό αμελητέο λοιπόν, αν σκεφτεί κανείς πως η πράξη του οδήγησε στη σταύρωση του Μεσσία.

Δες κι αυτό: Σκάει νέο viral! Τα Jumbo έχουν νέα διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Γαϊτάνο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;