Πάσχα 2019: Συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα!
Ας γιορτάσουμε το Πάσχα 2019 όπως του πρέπει!

Το Πάσχα 2019 είναι μια καλή ευκαιρία για να μαζευτούμε με τις οικογένειές μας κι όλοι μαζί να τιμήσουμε κάποια έθιμα, που παραδοσιακά στην Ελλάδα συνδυάζονται… με το φαΐ!

Όλο ξέρουμε λοιπόν, πώς μετά την Ανάσταση το βράδυ του Μ. Σαββάτου, γυρνάμε σπίτι και τρώμε τη μαγειρίτσα. Ένα φαγητό που δύσκολα θα βρούμε στο τραπέζι μας οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.

Αν φέτος αποφάσισες να αναλάβεις εσύ την προετοιμασία του εορταστικού τραπεζιού, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξεις παραδοσιακή μαγειρίτσα και να τους κάνεις όλους να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

Υλικά συνταγής

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • χυμός 1 μεγάλου λεμονιού (για το μαρινάρισμα)
  • λίγα έντερα (προαιρετικά)
  • 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ρύζι (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. ψιλοκομένο άνηθο
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπλένουμε πολύ καλά τα εντόσθια και τα έντερα και μετά τα μαρινάρουμε για 20-30 λ στο χυμό ενός μεγάλου λεμονιού.
  2. Βράζουμε νερό και ζεματάμε τη συκωταριά με τα έντερα. Τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε για 15-20 λ. Μετά τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια μεγέθους ενός μικρού ζαριού.
  3. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα, σε ζεστό ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια για 1 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα κομματάκια της συκωταριάς και τα έντερα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1-2 λ ακόμα.
  4. Ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάσει κατά 2 δάχτυλα, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λ. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, όχι πολύ όμως γιατί θα βγάλουν υγρά και τα μαρούλια).
  5. Μετά τα 10 λ προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, αλάτι πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει καλά το ρύζι και τα μαρούλια.
  6. Για το αυγόκομα: Χτυπάμε το ασπάδια σε πηχτή μαρέγκα, προσθέτουμε το κρόκο και συνεχίζουμε το ανακάτωμα προσθέτοντας σταδιακά το χυμό των λεμονιών και ζεστό ζωμό μέχρι να ζεσταθεί το χέρι μας κάτω από το σκεύος που κρατάμε με το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και τη κινούμε κυκλικά να πάει παντού το αυγόκομα. Σερβίρουμε ζεστή τη μαγειρίτσα μας.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;