Αν επισκεφτείς αυτό το νησί... μάλλον δε θα γυρίσεις πίσω!
Θεωρείται το πιο θανατηφόρο στον κόσμο!

Αν είσαι από τους ανθρώπους που φοβούνται τα φίδια σε υπερβολικό βαθμό, τότε συνιστώ να διαβάσεις κάποιο άλλο άρθρο.

Όχι; Καλώς… Να θυμάσαι ότι εγώ σε προειδοποίησα!

Το νησί Ilha da Queimada Grande, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Βραζιλίας μπορεί να προκαλέσει ρίγη ακόμα και στους πιο θαρραλέους εκεί έξω. Αρκεί να σου πω ότι είναι γνωστό ως το “νησί των φιδιών” και είναι από τα πιο θανατηφόρα μέρη στον πλανήτη μας.

Γιατί; Επειδή αποτελεί το σπίτι για 4.000 δηλητηριώδη ερπετά. Μεταξύ αυτών και του χρυσού βόθρακα (και μόνο το όνομά του μου προκαλεί ανατριχίλα) που είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο και είδος υπό εξαφάνιση. Το δηλητήριο του συγκεκριμένου φιδιού μπορεί να σκοτώσει μεγάλα αρπακτικά πουλιά και γι΄αυτό ο χρυσός βόθρακας θεωρείται ένας από τους καλύτερους θηρευτές της φύσης, που σίγουρα δε θα ήθελες να συναντήσεις έτσι τυχαία…

Τα καλά νέα είναι ότι τα φίδια αυτά ζουν μόνο σε αυτήν την περιοχή που όπως καταλαβαίνεις δεν κατοικείται από ανθρώπους. Μάλιστα οι τοπικές αρχές επιτρέπουν μονάχα σε ερευνητές να επισκεφθούν το νησί των φιδιών και μόνο εφόσον συνοδεύονται από ιατρικό επιτελείο που θα μπορέσει να τους σώσει σε περίπτωση που κάποιο από τα ερπετά δεν εκτιμήσει τους καλεσμένους του.

Η Τάρα Μπράουν, μία ερευνήτρια που πήγε στο μέρος αυτό, δήλωσε: «Όταν μιλήσαμε με έναν ντόπιο ψαρά μας είπε: «Δεν είναι καλή ιδέα, δε θέλετε να πάτε εκεί». Υπάρχουν μύθοι με ολόκληρη οικογένεια που ξεκληρίστηκε εκεί και με πειρατές που έθαψαν θησαυρούς, τους οποίους προστατεύουν τα ερπετά. Ο ψαράς μας είπε ότι ποτέ δεν πηγαίνουν εκεί, γιατί όποιος πηγαίνει δεν ξαναγυρίζει».

Λογικά λοιπόν το μέρος αυτό θα το επισκεπτόταν για κάποιο λόγο ο Indiana Jones, ωστόσο εμείς οι απλοί άνθρωποι σίγουρα θα μείνουμε μακριά, αφού το δάγκωμα του χρυσού βόθρακα μπορεί να μας σκοτώσει μέσα σε μόλις μία ώρα…

Είμαστε για τέτοια τώρα; Άσε… Καλύτερα στο Super Paradise! Εκεί το πολύ πολύ να συναντήσεις κανέναν “δηλητηριώδη” κλαρινογαμπρό!

Δες κι αυτό: Σιγκαπούρη: Δείτε την επική μονομαχία ενός πύθωνα και μιας κόμπρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1