14 έθιμα από διάφορες χώρες που ο υπόλοιπος κόσμος απλά δεν κατανοεί!
Ωστόσο σκέφτομαι να εφαρμόσω κι εγώ το έθιμο της Φιλανδίας!

Κάθε χώρα και κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Μελετώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις της κουλτούρας ενός λαού, μπορεί να σε βοηθήσει να ανοίξεις το μυαλό σου και πολλές φορές να διδαχθείς από αυτές.

Βρήκαμε στο Bright Side, 15 έθιμα από διάφορες χώρες του κόσμου όμως, που είναι πραγματικά πολύ περίεργες!

1. Ινδία

Το να υπάρχει χαρτί υγίειας σε ένα μπάνιο στην Ινδία δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Συχνότερα θα βρεις έναν μικρό κουβά με νερό στο πλάι της τουαλέτας ώστε να μπορέσεις να πλυθείς αφού τη χρησιμοποιήσεις.

Η χρήση του χαρτιού είναι γενικά μια κακή ιδέα, αφού μπορεί να μπλοκάρει τους σωλήνες, ενώ δημιουργεί πρόσθετους ρύπους. Αναγκαίο κακό θα πω εγώ, μέχρι να βρεθεί μια καλύτερη λύση. Σίγουρα αυτή δεν είναι ένας κουβάς με νερό…

2. Ινδονησία

Στο Tidong της Ινδονησίας, δεν επιτρέπεται στο παντρεμένο ζευγάρι να πάει στο μπάνιο για τρεις μέρες μετά τον γάμο του. Αν το κάνουν (αν πάνε να σκάσουν οι άνθρωποι), θεωρείτε γρουσουζιά για τον γάμο τους.

Το ζευγάρι επιβλέπεται από τα μέλη της οικογένειας, προκειμένου να διασφαλιστεί η παράδοση. Όπως καταλαβαίνεις, το νερό και το φαγητό που τους δίνουν εκείνες τις μέρες, είναι ελάχιστο.

3. Μασάι

Μπορεί το φτύσιμο να είναι αγένεια στις περισσότερες χώρες και κουλτούρες, ωστόσο για τη φυλή των Μασάι, είναι ένας τρόπος καλωσορίσματος κι ένδειξης σεβασμού. Τα μέλη της φυλής θα φτύσουν στ χέρι τους πριν στο δώσουν για χειραψία, ενώ θα κάνουν το ίδιο και για τα νεογέννητα ή και τις νύφες, προκειμένου να τους ευχηθούν καλή τύχη.

4.Μεξικό

Τα τριαντάφυλλα είναι το λουλούδι που προσφέρεται κυρίως ως δώρο, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπορεί έτσι κι αλλιώς τα κόκκινα τριαντάφυλλα να είναι η πρώτη επιλογή των περισσότερων έτσι κι αλλιώς, ωστόσο στο Μεξικό έχεις έναν ακόμα λόγο να το επιλέξεις. Κι αυτό γατί στη μεξικάνικη παράδοση, τα κίτρινα τριαντάφυλλα συνδέονται με τον θάνατο.

5. Γερμανία

Λίγες εβδομάδες πριν από έναν γερμανικό γάμο, τιμάται το έθιμο Polterabend. Οι καλεσμένοι του ζευγαριού φέρνουν τα πιατικά τους και τα σπάνε στο σπίτι του ζευγαριού.

Μετά ο γαμπρός και η νύφη πρέπει να τα καθαρίσουν μαζί. Το έθιμο αυτό λένε πως φέρνει καλοτυχία στο ζευγάρι και θέτει τα θεμέλια της συνεργασίας που θα χρειαστεί στην έγγαμη ζωή του.

6. Δανία

Ένα έθιμο του 16 αιώνα, εξακολουθεί να υπάρχει στη Δανία. Αν κάποιος είναι ελεύθερος στα γενέθλιά του, οι φίλοι του τον λούζουν με κανέλα.

Η παράδοση κρύβει την αφετηρία της στους Δανούς εμπόρους μπαχαρικών που συχνά δεν είχαν χρόνο να παντρευτούν επειδή συνέχεια ταξίδευαν.

7. Βενεζουέλα

Για τους κατοίκους της Βενεζουέλα είναι παράδοση το να… αργούν στα ραντεβού τους. Είτε είναι ραντεβού με φίλους, είτε για δουλειά, πάντα εμφανίζονται αργότερα από την προσυμφωνημένη ώρα. Κι αυτό γιατί τους αρέσουν οι αργοί ρυθμοί όταν πρόκειται για δουλειά, ενώ στις κοινωνικές συγκεντρώσεις, η συνήθειά τους αυτή τους επιτρέπει να κάνουν… εντυπωσιακή είσοδο.

8. Ουγγαρία

Οι Ούγγροι δεν τσουγκρίζουν ποτέ τα ποτήρια τους όταν πίνουν. Ο λόγος κρύβεται στο μακρινό 1848, όταν η Αυστρία κατέστειλε την επανάσταση των Ούγγρων και οι νικητές γιόρτασαν τη νίκη τους τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους. Το αποτέλεσμα; Στην Ουγγαρία, εδώ και 150 χρόνια, το τσούγκρισμα έχει εξαφανιστεί.

9. Βραζιλία

Στη φυλή Sateré-Mawé της Βραζιλίας, όταν ένα αγόρι ενηλικιώνεται, πρέπει να χορέψει έναν παραδοσιακό χορό φορώντας γάντια γεμάτα με bullet ants (μυρμήγκι σφαίρα).

Η τελετή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού το τσίμπημα του συγκεκριμένου εντόμου είναι ένα από τα πιο επίπονα τσιμπήματα που υπάρχουν.

10. Γαλλία

Στη Γαλλία, στις 25 Νοεμβρίου γιορτάζει η Αγία Αικατερίνη, η προστάτιδα των ανύπαντρων γυναικών. Εκείνη τη μέρα λοιπό, οι γυναίκες που έχουν κλείσει τα 25 τους χρόνια, φορούν πράσινα και κίτρινα καπέλα που είναι σύμβολα σοφίας και πίστης.

Μερικές από τις κοπέλες που ακολουθούν το έθιμο, φορούν το καπέλο τους με την ελπίδα ότι θα παντρευτούν σύντομα, ενώ άλλες το φορούν περήφανα “αγκαλιάζοντας” την ελεύθερη ζωή τους.

11. Νότια Αφρική

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι περισσότερες χώρες γιορτάζουν με πυροτεχνήματα, ενώ στη Νότια Αφρική υπάρχει ένα διαφορετικό έθιμο που εφαρμόζεται μετά το τέλος του απαρτχάιντ. Για να γιορτάσουν τον νέο χρόνο, πετούν τα έπιπλά τους από το παράθυρο. Φυσικά η αστυνομία είναι εκεί για να επιβλέπει και να είναι σίγουρη πως δε θα τραυματιστεί κανείς.

12. Φιλανδία

Η σάουνα είναι μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των Φιλανδών. Πολλές γυναίκες γεννούν εκεί, ενώ άλλοι… κάνουν τα επαγγελματικά τους meetings ή συζητούν για πολιτική.

Μάλιστα είναι πολύ σύνηθες για τους επιχειρηματίες της χώρας να πηγαίνουν στη σάουνα για να συζητήσουν τα θέματά τους με τους συνεργάτες τους, σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον.

13. Κίνα

Για τους περισσότερους πολιτισμούς η ημέρα του γάμου είναι γεμάτη γέλια και χαρές. Στην Κίνα όμως η παράδοση λέει πως η νύφη πρέπει να κλαίει για έναν ΜΗΝΑ πριν παντρευτεί. Λίγες μέρες μετά την ακολουθούν στο κλάμα, η μητέρα της και άλλα μέλη της οικογένειας, για να δείξουν τη χαρά τους για τον επερχόμενο γάμο.

14. Μέση Ανατολή

Σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής, το να χαιρετάς κάποιον ή να τρως με το αριστερό μπορεί να θεωρηθεί αγενές. Επειδή το αριστερό χέρι χρησιμοποιείται για να καθαριστείς όταν πηγαίνει στην τουαλέτα, θεωρείτε βρώμικο και δε μπορείς να αγγίξεις με αυτό το τραπέζι ή να χαιρετήσεις φίλους.

Δες κι αυτό: 5 (πολύ) παράξενες θρησκείες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 17 
 15 
 2 
 5 
 2