ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα προγράμματα που ξεκινούν για νέους ανέργους! (Λίστα)

Από neolaia.gr Team 22 Απριλίου 2019

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Με πέντε νέα προγράμματα που αναμένεται να τρέξει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ, στοχεύει στη στήριξη νέων και ανέργων της χώρας. Ο αριθμός που θα ωφεληθούν από τα προγράμματα αυτά, θα αγγίξει τους 24.000 ανέργους, άνεργους πτυχιούχους και νέους πτυχιούχους.

Τα προγράμματα θα αφορούν την επιδότηση, αλλά και θέσεις εργασίας για τους ωφελούμενους:

1. Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 3.000 ανέργους θεωρητικών σπουδών. Θα προσφέρει στοχευμένη κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής. Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών, ενώ προβλέπονται διάφοροι τομείς δραστηριοποίησης (social media, πολιτιστικοί οργανισμοί, συμβουλευτική, αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών κ.λπ).

2. Το πρόγραμμα επιδότησης έως 18.000 ευρώ, θα αφορά την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και στήριξη νέων έως 29 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι, με τον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτεί 2.500 επιχειρηματικά σχέδια. Το ποσό της ενίσχυσης, κατά την ίδια πηγή, μπορεί να φτάσει έως και τα 18.000 ευρώ.

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΔΩ!

3. Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανοίξει και ο δεύτερος κύκλος του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε ηλικίες από 22 έως 29 ετών και η απασχόληση θα γίνει σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

4. 3.000 θέσεις για νέους πτυχιούχους από τον ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αφορά νέους πτυχιούχους, ηλικίας 24-29 ετών, θετικής, τεχνολογικής και οικονοµικής κατεύθυνσης. Θα διατεθούν 3.000 θέσεις. Αφορά στην κατάρτιση άνεργων αποφοίτων σχετικών αντικειμένων σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

5. Επαγγελματική ενδυνάμωση για 10.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και επενδύει στο ανθρώπινο δυναµικό και στην ενίσχυση της κλαδικής οικονομίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξεταστούν προτάσεις όπως, για παράδειγμα, η διασύνδεση κρίσιμων τομέων όπως ο τουρισμός και η αγροδιατροφή.

Δείτε επίσης: Δωρεάν για ανέργους τον Μάιο

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486