Ημέρα της Γης: Αυτή τιμά η Google με doodle!
Ημέρα της Γης: Η μέρα που μας υπενθυμίζει πως πρέπει να νοιαστούμε για το σπίτι μας!

Αφιερωμένο στην Ημέρα της Γης είναι το σημερινό google doodle, που μας υπενθυμίζει ότι έστω και καθυστερημένα, μπορούμε να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Σήμερα, η Ημέρα της Γης έχει φτάσει σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις και στους συνανθρώπους τους ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία, η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι μάχη υπέρ του μέλλοντος της Γης και κατά συνέπεια του δικού μας.

Σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ο συντονισμός της γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network).

To 2009, μάλιστα, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Εμπνευστής της ημέρας είναι ο ακτιβιστής Τζον ΜακΚόννελλ, ο οποίος πρότεινε το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO, στο Σαν Φρανσίσκο, την καθιέρωσή της. Ωστόσο καθιερώθηκε ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 1970 στις ΗΠΑ, χάρη στην πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Με αφορμή την ημέρα, καλό θα ήταν να κινητοποιηθούν οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις, οι οργανισμοί, αλλά και ο κάθε πολίτης, ώστε να προσπαθήσει ο κάθε φορέας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί σε συνεργασία, να λάβουν, στο βαθμό που τους αναλογεί ο καθένας, τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ανατραπεί η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί στον πλανήτη.

Ενδεικτικά, μερικά σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γη είναι:

 Το φαινόμενο του θερμοκηπίου
 Η τρύπα του όζοντος
 Η ατμοσφαιρική ρύπανση
 Η ρύπανση των υδάτων
 Η καταστροφή των δασών
 Τα απόβλητα
 Η μείωση της βιοποικιλόητητας
 Τα απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη
 Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
 Η όξινη βροχή
 Το φωτοχημικό νέφος
 Η παγκόσμια θέρμανση
 Η κλιματική αλλαγή
 Η πλανητική σκίαση

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;