5 λόγοι που λατρεύουμε το Πάσχα!

Από neolaia.gr Team 21 Απριλίου 2019

Το Πάσχα πλησιάζει επιτέλους!

Χωρίς πολλά λόγια και εισαγωγές, τώρα που το Πάσχα είναι προ των πυλών, ας συζητήσουμε τους λόγους που λατρεύουμε αυτή την περίοδο.

1. Η «εισαγωγή» στο καλοκαίρι

Πιθανότατα το Πάσχα είναι η πρώτη μας ευκαιρία για διακοπές μετά τα Χριστούγεννα και σε αυτή τη φάση έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε στον ανοιξιάτικο καιρό! Να πιούμε τους πρώτους μας καφέδες στον ήλιο χωρίς μπουφάν, να κάνουμε εκδρομές στη φύση, ενώ κάποιοι θαρραλέοι (όχι σαν εμένα), θα κάνουν και την πρώτη τους βουτιά στη θάλασσα.

2. Ο χρόνος με την οικογένεια

Αν είσαι φοιτητής ή και λιγουλάκι μεγαλύτερος, ξέρεις καλά πως ο χρόνος που περνάς με την οικογένειά σου είναι πολύτιμος. Τον χαίρεσαι και τον αποζητάς όλο και περισσότερο.

Οπότε το Πάσχα είναι μια υπέροχη ευκαιρία να καθίσετε όλοι μαζί, να φάτε, να πιείτε και να βγείτε βόλτες.

3. Τα έθιμα

Όσο κι αν -φαινομενικά- η κοινωνία μας προχωρά μπροστά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μένουν ίδια και πρέπει να μένουν ίδια.

Κάνε ένα ταξιδάκι στο χωριό σου, ή σε κάποιο χωριό της Ελλάδας για να ζήσεις το Πάσχα όπως πρέπει!

4. Η μαγεία των ημερών

Αυτές οι μέρες μπορούν να κάνουν ακόμα και κάποιον που δεν πιστεύει, να αισθανθεί την κατάνυξη της Μ. Εβδομάδας.

Έχουν μια μελαγχολία αυτές οι μέρες. Ο καιρός, οι μουσικές… Λες κι χτίζουν τη ατμόσφαιρα για κάτι μεγάλο. Είτε αυτό είναι η Ανάσταση, είτε απλά μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή!

5. Το φαγητό

Μπορεί εσύ, όπως κι εγώ, να μην είσαι μεγάλος φαν των πασχαλινών εδεσμάτων (μαγειρίτσες, αρνιά κλπ), όμως το οικογενειακό τραπέζι είναι στρωμένο με περίπου 100 χιλιάδες άλλα συνοδευτικά, που φτάνουν για να μας τρέφουν για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, το απόγευμα μας βρίσκει ξαπλωμένους σαν βόες σε καναπέδες και πολυθρόνες, να προσπαθούμε να χωνέψουμε για να φάμε και λίγο γλυκάκι ακόμα…

Δες κι αυτό: Πάσχα 2019: Τι καιρό θα κάνει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ