7 τρόποι για να διατηρήσεις τη δημιουργικότητά σου στη δουλειά!

Από neolaia.gr Team 20 Απριλίου 2019

Τη δημιουργικότητά σου δεν πρέπει να τη χάσεις στη δουλειά σου! Αντίθετα θα σε βοηθήσει πολύ!

Η δουλειά σου είναι σημαντική και πολλές φορές καλείσαι να χρησιμοποιήσεις τη δημιουργικότητα σου και να αναλάβεις διάφορα πράγματα που χρειάζονται φαντασία και αρκετή σκέψη για να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Αλλά και λόγω της καθημερινότητας, αλλά και λόγω του άγχους που σε καταβάλει, εκείνη τη στιγμή η δημιουργηκότητά σου, είναι εξαφανισμένη! Εκεί είναι που πρέπει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και να δώσεις ώθηση.

Αυτό θα το πετύχεις με κάποιο από τα παρακάτω tip!

1. Βάλε όρια

Τα όρια αυτά θα τα θέσεις στους συνεργάτες σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δε γίνεται να τα αναλάβεις όλα εσύ, γιατί δε θα έχεις τη δυνατότητα να δώσεις τη δημιουργικότητα που χρειάζεται σε σημαντικά πράγματα.

Θα είσαι κουρασμένος και δε θα λειτουργείς στο 100% των δυνατοτήτων σου!

2. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι

Άλλαξε γενικά παραστάσεις. Για να είσαι δημιουργικός πρέπει να αλλάζεις το χώρο σου και να αντλείς έμπνευση από ότι βλέπεις γύρω σου!

Αλλά πολλές φορές θα πρέπει να βγεις και από το καβούκι σου και να δεις πώς λειτουργούν και οι υπόλοιποι στη δουλειά σου. Ή να κοιτάξεις αυτό ακριβώς που αναζητάει ο πελάτης!

3. Μάθε να ακούς τους άλλους

Είναι σημαντικό να δεις την απαραίτητ σημασία στους συνεργάτες σου και στον εργοδότη σου. Μπορεί μια τους λέξη να είναι αρκετή για να σου ενεργοποιήσει κάποιον μηχανισμό και να αρχίσεις να «κατεβάζεις» ιδέες.

4. Το χιούμορ είναι φίλος σου

Το χιούμορ είναι ένα κομμάτι που απαιτεί μυαλό και αν μπορείς να το εντάξεις και μέσα στη δουλειά σου θα δεις πως το μυαλό σου θα αρχίσει να λειτουργεί διαφορετικά.

5. Προσπάθησε να επικοινωνήσεις

Η επικοινωνία είναι σημαντική. Οι άνθρωποι που μιλούν με τους άλλους, μαθαίνουν από αυτούς και επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι πιο εναλλακτικοί και να μαθαίνουν νέα πράγματα, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο δημιουργικοί.

6.  Χρησιμοποίησε τις εμπειρίες σου

Τα πάντα μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σε κάνουν να διατηρήσεις  την δημιουργικότητά σου. Ακόμη και ο τσακωμός με τον σύντροφο σου, μπορεί να αποτελέσει έμπνευση και να σε κάνει πιο δημιουργικό.

7. Μην είσαι σκληρός

Πρέπει να χαλαρώνεις που και που. Δε γίνεται να είσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου συνεχώς! Χαλάρωσε το μυαλό σου και δες τι μπορείς να κάνεις για να είσαι ήρεμος.

Δες ακόμα: 5 τρόποι για να καταπολεμήσεις το άγχος στη δουλειά!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486