5 απλοί τρόποι για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας!
Η ρουτίνα της καθημερινότητας σε κουράζει και πρέπει οπωσδήποτε να την αλλάξεις! Δες εδώ πώς!

Η καθημερινότητά σου είναι συγκεκριμένη. Ξυπνάς το πρωί, τρως, πας δουλειά ή σχολή και πάλι πίσω. Τα πράγματα που κάνεις είναι πολύ μετρημένα και συγκεκριμένα και κάπου- κάπου αυτή η ρουτίνα σε κουράζει. Θέλεις να την “σπάσεις”!

Η αλήθεια είναι ότι έχει αποδειχθεί ότι το να αλλάζεις τη ρουτίνα σου έχει πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο και τη σωστή του λειτουργία. Ενώ, αντίθετα το να ακολουθείς συνέχεια το ίδιο πρόγραμμα προκαλεί προβλήματα στην παραγωγικότητα και στη σκέψη σου.

Για αυτό σου έχω έξυπνους και εύκολους τρόπους για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

1. Κάνε ένα ταξίδι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να αλλάξεις την καθημερινότητά σου από ένα ταξίδι. Μπορείς να επισκεφτείς ένα καινούριο μέρος, ή ακόμη και το μέρος που έχεις πάει τόσες φορές και ξέρεις ότι σε χαλαρώνει.

Η αλήθεια είναι ότι με ένα ταξίδι είναι σαν να αποσυνδέεις τον εαυτό σου από τη ρουτίνα και την πίεση της καθημερινότητας. Βλέπεις καινούρια πράγματα και γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

2. Κλείσε το κινητό

Ξέρεις αυτή τη τάση του να τσεκάρεις το κινητό σου ανά πέντε λεπτά και του να σερφάρεις στα social media χωρίς σταματημό. Σκέψου, όμως, πώς το να το κλείσεις για μία/ δύο μέρες θα σε βοηθούσε να χαλαρώσεις!

Δε θα είχες το άγχος του ποιος σου έστειλε και τι. Απλά για τηλέφωνα θα το είχες! Ειδικοί λένε ότι πρέπει να κάνουμε αυτή τη χάρη στον εαυτό μας και να “αποσυνδεόμαστε” από το διαδίκτυο που και που!

3. Κάνε κάτι έξω από τα συνηθισμένα

Όλοι, ευτυχώς ή δυστυχώς, έχουμε δημιουργήσει γύρω μας μία ζώνη ασφαλείας. Ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε και δεν επιτρέπουμε κάτι καινούριο στη ζωή μας!

Αλλά σκέψου πόσο αναζωογονητικό ήταν όταν δοκίμαζες καινούρια πράγματα και νέες εμπειρίες. Από το πιο απλό, να δοκιμάσεις έναν νέο τρόπο διασκέδασης, μέχρι το να κάνεις κάτι τελείως extreme, όπως ένα καινούριο και ριψοκίνδυνο σπορ.

4. Χαμογέλα

Είναι κάτι πολύ απλό, αλλά τόσο, μα τόσο, δύσκολο! Συνήθως, στην καθημερινότητά σου περπατάς σκυφτός ή απορροφημένος στις σκέψεις σου.

Άλλαξε το αυτό! Σήκωσε το κεφάλι και χαμογέλα, ακόμη και σε αγνώστους. Θα δεις ότι η καθημερινότητά σου θα είναι τελείως διαφορετική. Θα είσαι και εσύ πιο χαρούμενος και έτοιμος για όλα!

5. Εξερεύνησε

Και το λέω έτσι γενικά για να διαλέξεις εσύ τι θέλεις να εξερευνήσεις. Μπορείς να δεις ταινίες, να διαβάσεις νέα βιβλία, να ακούσεις μουσική που δεν είχες ακούσει ξανά ή, ακόμη, και να εξερευνήσεις τον νέο σου εαυτό.

Θα δεις ότι όλα τα παραπάνω έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και θα σε κάνουν έναν τελείως διαφορετικό άνθρωπο! Θα αποκτήσει, έτσι, νόημα η καθημερινότητά σου!

Δες ακόμα: 10 τρόποι για να σπάσεις τη ρουτίνα σου και να ξεκινήσει ΤΕΛΕΙΑ η εβδομάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;