Για δεύτερη φορά, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο φιλοξένησε ένα από τα συνέδρια του Δικτύου Φοιτητών Erasmus!

Από neolaia.gr Team 18 Απριλίου 2019

Όλοι οι φοιτητές συναντήθηκαν στα πλαίσια του διεθνούς Συμβουλίου Εθνικών Εκπροσώπων των χωρών μελών (Council of National Representatives – CNR) στο οποίο τέθηκαν υπό συζήτηση σημαντικά θέματα που αφορούν την βελτίωση του Δικτύου και το μέλλον του προγράμματος Erasmus+. Το CNR διεξάγεται 4 φορές το χρόνο, για 4 μέρες, σε πόλεις από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται το δίκτυο. Τη διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβαν εθελοντές φοιτητές μέλη του ESN Greece, με την πολύτιμη υποστήριξη της Πρυτανείας.

Το Erasmus Student Network είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός φοιτητικός εθελοντικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται σε 39 χώρες της Ευρώπης. Aριθμεί πάνω από 15.500 εθελοντές, σε περισσότερους από 500 τοπικούς συλλόγους ESN και αποτελεί τον σημαντικότερο φοιτητικό εθελοντικό οργανισμό στην Ευρώπη σε ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης .

Το Erasmus Student Network Greece αποτελεί μέλος του Erasmus Student Network από το 1992 και σήμερα μετρά 22 τοπικούς συλλόγους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) καλύπτοντας σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια. Το δίκτυο αποτελείται από 350+ εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουν συνεχή υποστήριξη τόσο σε εισερχόμενους φοιτητές, μέσω της οργάνωσης διαφόρων δραστηριοτήτων, όσο και σε εξερχόμενους δίνοντάς τους κίνητρα και ώθηση να συμμετάσχουν σε ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αυτό του Erasmus+ το οποίο έχει αλλάξει τη ζωή περισσότερων από 9 εκατομμυρίων νέων σε όλη την Ευρώπη από το 1987 έως σήμερα. Βασική αρχή του δικτύου είναι το “Students Helping Students’’ ενώ παράλληλα, βασική αξία είναι το “United in Diversity’’.

Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο συνεχίζει να βοηθάει ενεργά ολόκληρο το δίκτυο και σε συνεργασία με το γραφείο Διεθνών Σπουδών, έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα τοπικό δίκτυο ικανό να βοηθήσει και να φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία τους φοιτητές Erasmus που έρχονται στην Αθήνα.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486