Eurovision 2019: O Roger Waters καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσύρει τη συμμετοχή της!
Το μποϊκοτάζ για τη Eurovision 2019 συνεχίζεται με τον Roger Waters να απευθύνει ένα μήνυμα στην Κατερίνα Ντούσκα!

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη χώρα που θα διοργανωθεί η Eurovision 2019. Μάλιστα, είχε ακουστεί πριν αρχίσει η προετοιμασία ότι λόγω των διαφόρων αντιδράσεων η Eurovision θα διοργανωνόταν στη χώρα που είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον περσινό διαγωνισμό.

Επίσης, έχει διοργανωθεί μία συναυλία με τίτλο: “Φέτος δεν πάμε Eurovision – στηρίζουμε Παλαιστίνη”, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Για να ευαισθητοποιήσουν για τα θέματα που υπάρχουν ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ.

Ένας από τους υπέρμαχους της ιδέας αυτής είναι και ο Roger Waters.Το ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd και ένας από τους γνωστότερους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές κίνημα BDS.

Αυτό αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα για καμπάνιες μποϊκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων κατά του Ισραήλ, και στον αιώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μάλιστα, σε μήνυμά του μέσω βίντεο καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της Eurovision 2019!

Ο Roger Waters τον περασμένο Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να είναι αυτοί “ο ένας ή η μία” που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Τώρα, σε ένα αφιερωμένο βίντεο στην Κατερίνα Ντούσκα, ο γνωστός τραγουδιστής της λέει:

“Κατερίνα, να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;”

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπό του και να αποσπάσει την προσοχή από τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), τα συμμετέχοντα κράτη, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το ευρύτερο κοινό να μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019.

Το BDS Greece, σε συνεργασία με τον Roger Waters, καλεί την εκπρόσωπο της Ελλάδας στον διαγωνισμό να κάνει το βήμα και να αρνηθεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ.

Δες το σχετικός μήνυμα!

Δες ακόμα: Eurovision 2019: Φαβορί η Ελλάδα στα προγνωστικά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;