Από λάθος του ΕΚΠΑ χιλιάδες φοιτητές έμειναν χωρίς πάσο!
Δες αναλυτικά τι έγινε με το φοιτητικό πάσο στο ΕΚΠΑ!

Ένα τεράστιο λάθος έγινε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) που έχει να κάνει με το φοιτητικό πάσο για τους φοιτητές κατατακτήριων εξετάσεων. Η λάθος ανάγνωση των σχετικών νόμων έχει στερήσει το φοιτητικό πάσο από εκατοντάδες δικαιούχους.

Το θέμα αφορά φοιτητές του ΕΚΠΑ που έχουν προέλθει από κατατακτήριες εξετάσεις και οι οποίοι, βάσει νόμου, δικαιούνται να έχουν φοιτητικό πάσο. Κάτι που, όμως, τους αρνήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νέοι να στερηθούν τα προνόμια που παρέχει η φοιτητική ταυτότητα. Μερικά από αυτά είναι η έκπτωση εισιτηρίων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέατρα, μουσεία. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς τους φοιτητές σκέφτονται ακόμα και την αποζημίωση με τη χρήση της δικαστικής οδού.

Ο νόμος για το φοιτητικό πάσο αναφέρει ότι:

“Δικαιούχοι δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου εισαγωγής τους αποκλειστικά και μόνο: α(οι φοιτητές πλήρους φοίτησης του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ για όσα έτη απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένα κατά δύο έτη.” 

Η αρμόδια υπηρεσία του ΕΚΠΑ αντιγράφοντας την συγκεκριμένη διάταξη κατά την σύνταξη της σχετικής εσωτερικής εγκυκλίου, δεν έγραψε τη λέξη ΑΕΙ και απέρριψε από την παροχή πάσο όλους τους φοιτητές που έχουν ήδη πτυχίο ακόμα και αν είναι από ΤΕΙ!

Το θέμα έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις με τους υπαλλήλους να δηλώνουν:

“Στο κείμενο των Όρων και των Προϋποθέσεων Συμμετοχής στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας είχε παραληφθεί ο προσδιορισμός «ΑΕΙ», ο οποίος και θα προστεθεί από την Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας.”

Δες ακόμα: Φοιτητικό Πάσο 2017: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;