4 τρόποι για να ενισχύσεις το βιογραφικό σου όσο ακόμη σπουδάζεις!
Το να έχεις ένα καλό βιογραφικό είναι πολύ σημαντικό! Δες εδώ πώς μπορείς να το ενισχύσεις όσο σπουδάζεις!

Καθώς θα ζεις τη φοιτητική ζωή σου θα πρέπει να βρεις έξυπνους και εύκολους τρόπους για να ενισχύσεις το βιογραφικό σου. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις από τα φοιτητικά σου χρόνια για να μπορείς να είσαι ένα βήμα μπροστά από όλους όταν βγεις στην αγορά εργασίας.

Μπορεί η σχολή και οι υποχρεώσεις σου εκεί να καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς σου, αλλά υπάρχουν τρόποι να δουλεύεις και να χτίζεις το βιογραφικό σου ταυτόχρονα. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς δεν απαιτούν και πολύ δουλειά!

1. Να συμμετέχεις σε ομάδες του Πανεπιστημίου

Κάθε πανεπιστήμιο έχει εθελοντικές ομάδες φοιτητών που ασχολούνται με διάφορα θέματα. Η συμμετοχή σου σε αυτές είναι πολύ σημαντική. Δείχνει ότι έχεις διάφορα ενδιαφέροντα και δεν επικεντρώνεσαι μόνο σε ένα κομμάτι. Έχεις έναν πολυεπίπεδο χαρακτήρα και σου αρέσει να δημιουργείς κάτι δικό σου.

Αν θέλεις εξτρά πόντους στο βιογραφικό σου, προσπάθησε να δημιουργήσεις και να οργανώσεις τη δική σου ομάδα. Ή, τουλάχιστον, να γίνεις ένα από τα βασικά μέλη σε κάποια που υπάρχει ήδη.

2. Γνώρισε τους καθηγητές σου

Ναι, μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά πρέπει να τους γνωρίσεις και να σε γνωρίσουν. Έτσι, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να πάρεις μία συστατική επιστολή με καλά λόγια, παρά όταν δε σε θυμάται κανείς.

Δεν είναι ανάγκη να είστε κολλητοί! Απλά, στα διαλείμματα ή όταν έχεις απορίες πήγαινε να τους βρεις για να στις λύσουν και να σε βοηθήσουν με τις σπουδές σου.

3. Επικεντρώσου στο πτυχίο σου

Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς το πιο βασικό, το πτυχίο σου! Με όλα αυτά που κάνεις πέρα από το πρόγραμμα της σχολής σου, ξεχνάς ότι πρέπει να προσπαθήσεις να έχεις έναν καλό βαθμό στο πτυχίο.

Δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, αλλά χτίζει μία καλή εικόνα για σένα και το μέλλον σου!

4, Πρακτική άσκηση

Οι περισσότερες σχολές προσφέρουν και πρακτική άσκηση. Οπότε, άρπαξε την ευκαιρία σου! Έτσι, θα δεις και πώς είναι να κάνεις αυτό που σπουδάζεις σαν δουλειά, αλλά και θα έχεις ένα μεγάλο συν στο βιογραφικό σου.

Επίσης, πολλές σχολές έχουν ολόκληρα εξάμηνα αφιερωμένα στην πρακτική, οπότε δε θα βάλεις και στο πρόγραμμά σου κάτι εξτρά. Μέσα από την πρακτική μπορείς να βρεις και τη μελλοντική δουλειά σου!

Δες επίσης: 5 tips που θα σε βοηθήσουν όταν ψάχνεις για νέα δουλειά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;