5 οφέλη του γέλιου στον οργανισμό σου που δε γνώριζες!
Γέλα! Κάνει καλό!

Ξέρεις ότι το να γελάς κάνει καλό! Το έχεις ακούσει και το έχεις παρατηρήσει και στον εαυτό σου. Αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί το γέλιο βοηθάει τόσο πολύ.

Σου έχω την απάντηση!

Το γέλιο βοηθάει με διάφορους τρόπους τον οργανισμό σου και εσένα τον ίδιο, χωρίς να το καταλάβεις. Για αυτό στους έχω συγκεντρώσει σε μία λίστα!

1. Το γέλιο σε κάνει πιο χαρούμενο και πιο αισιόδοξο

Όταν γελάς ο οργανισμός σου παράγει ενδορφίνες, που λέγεται ότι είναι οι πιο χαρούμενες ορμόνες του οργανισμού. Επίσης, παράγονται και οι ορμόνες ντοπαμίνη και σεροτονίνη που βοηθούν στην ισορροπία της διάθεσής σου και σταματάνε το υπερβολικό άγχος.

2. Είναι φυσικό φάρμακο κατά του στρες

Το πολύ άγχος και το στρες στην καθημερινότητά σου δεν κάνει καλό. Για αυτό γέλα! Όλες οι ορμόνες που σου ανέλυσα πιο πάνω, βοηθάνε να αντιμετωπίσεις τις αντίστοιχες ορμόνες του στρες. Οπότε, όταν έχεις πολύ άγχος, κάνε ένα διάλειμμα και δες ένα αστείο βιντεάκι!

3. Τονώνει την αυτοπεποίθησή σου

Σε κάνει πιο αισιόδοξο και σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα με θετικό μάτι. Άρα, και τον ίδιο σου τον εαυτό. Βλέπεις, αν γελάς συχνά αναπτύσσετε και το χιούμορ σου. Οπότε, μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση με χιούμορ.

4. Το μυαλό σου λειτουργεί καλύτερα

Η κατεχολαμίνη είναι ακόμη μία ορμόνη που παράγεται στο σώμα σου όταν γελάς. Αυτή είναι υπεύθυνη για λειτουργίες του εγκεφάλου σου. Οπότε, όσο περισσότερο γελάς στη ζωή σου, τόσο καλύτερα δουλεύει και το μυαλό σου.

5. Το γέλιο σε φέρνει πιο κοντά με τους ανθρώπους

Είναι, επίσης, ένα σημαντικό skill για την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους. Έτσι κι αλλιώς, είναι πιο εύκολο να μιλήσεις σε έναν χαμογελαστό άνθρωπο, από ότι σε έναν που είναι μίζερος.

Συμπέρασμα; Το γέλιο κάνει καλό, βάλτο στη ζωή σου!

Δες ακόμα: Αστεία fails που κατέγραψε η κάμερα και θα σε κάνουν να τρομάξεις! (video)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 0