Πανελλήνιες 2019: Σημαντικές αλλαγές για άλλη μια φορά στο μηχανογραφικό!
Δες αναλυτικά όλες τις αλλαγές για το μηχανογραφικό στις Πανελλήνιες 2019!

Οι αλλαγές που ήρθαν με το νέο πολυνομοσχέδιο για τις Πανελλήνιες 2019 από το Υπουργείο Παιδείας θα φέρει και μεγάλες αλλαγές στους εν ενεργεία φοιτητές των τμημάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ που θα υποστούν τις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα, οι ρυθμίσεις προβλέπουν την ένταξη όλων των φοιτητών στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις εσύ που είσαι ακόμη φοιτητής σε κάποιο από αυτά τα τμήματα είναι το εξής! Θα κληθείς από τη σχολή σου, περίπου στα μέσα Σεπτέμβρη, να καταθέσεις αίτηση για το αν θέλεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου με τον τίτλο που έχει ή αν επιθυμείς να μεταβείς στα πανεπιστημιακά τμήματα με παρακολούθηση επιπλέον μαθημάτων.

Θα σου δοθεί περιθώριο ενός εξαμήνου για να πάρεις τη τελική σου απόφαση. Επίσης, θα ισχύσει μόνο για τους φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τα ν + 2 έτη φοίτησης στην αντίστοιχη σχολή.

Όλοι οι υπόλοιποι, που με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019- 2020 θα έχουν υπερβεί τα ν + 2 έτη φοίτησης, θα έχουν μόνο το δικαίωμα να τελειώσουν τον κύκλο σπουδών τους, όπως, ήταν καθορισμένος πριν το νέο νομοσχέδιο. Δηλαδή, θα τελειώσουν το ΤΕΙ που σπουδάζουν, χωρίς να μπορούν να επιλέξουν να μεταβούν στο αντίστοιχο ΑΕΙ.

Και θα παίρνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών.

Για όσους δεν θα έχουν περάσει τα ν + 2 έτη που ορίζονται για την ολοκλήρωση των σπουδών και της λήψης του τίτλου σπουδών, τα επιπλέον μαθήματα θα ορίζονται από τον εκάστοτε πρόεδρο του τμήματος. Ύστερα, θα περνάνε από τη Σύγκλητο για την τελική τους έγκριση.

Εκεί θα γίνεται και η σχετική αντιστοίχηση των μαθημάτων. Δηλαδή, θα αντιστοιχίζονται τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του ΤΕΙ με αυτά του προγράμματος σπουδών του ΑΕΙ, που παίρνει τη θέση του!

Οι αλλαγές είναι σε αρκετά τμήματα, οπότε, πρέπει να ενημερωθείς για τις αντίστοιχες συγχωνεύσεις και αλλαγές!

Δες ακόμα: Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές στο σύστημα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
6'
6 - 8
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;