7 περίεργα facts για τον πλανήτη Γη που δε σου είπε κανείς!
Εσύ τα ήξερες όλα αυτά;

Πιστεύεις ότι ξέρεις τα πάντα για τον πλανήτη μας! Έχεις διαβάσει διάφορα, έχεις δει διάφορα ντοκιμαντέρ και πιστεύεις ότι έχεις βρει όλα της τα μυστικά!

Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα για τον πλανήτη αυτό που λίγοι γνωρίζουν. Είναι περίεργες αλήθειες που κανείς δε σου έχει πει!

1. Το φεγγάρι πρέπει να είναι ένα κομμάτι της γης

Πριν 4 δισ. χρόνια ένας πλανήτης στο μέγεθος που έχει σήμερα ο Άρης, έπεσε πάνω στη γη. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι της να έχει αποκοπεί. Δεν μπόρεσε, όμως, να ξεφύγει από την τροχιά της και, τώρα, το ονομάζουμε φεγγάρι!

2. Το μαγνητικό πεδίο της γης αλλάζει 

Πιστεύουμε ότι το μαγνητικό πεδίο της γης είναι σταθερό. Αλλά οι επιστήμονες έχουν αποδείξει άλλα. Οι πόλοι της γης έχουν μία τάση να μεταναστεύουν και να αλλάζουν, ανεπαίσθητα, το μαγνητικό πεδίο της γης.

3. Η βαρύτητα δεν είναι ίδια παντού

Η γη δεν είναι απόλυτα στρογγυλή και έτσι αλλάζει η μάζας της σε διάφορες περιοχές. Για τον λόγο αυτό, αλλάζει και ο τρόπος που λειτουργεί η βαρύτητα σε συγκεκριμένα σημεία της επιφάνειάς της.

4. Η γη μπορεί να έχει ακόμα ένα φεγγάρι

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι στο παρελθόν η γη είχε δύο δορυφόρους που ο μικρότερος έπεσε πριν εκατομμύρια χρόνια πάνω στον βασικό δορυφόρο που είναι το φεγγάρι. Έτσι εξηγείται και η διαφορά της επιφάνειας του φεγγαριού.

5. Υπάρχουν σεισμοί στο φεγγάρι

Δεν είναι τόσο συνηθισμένοι όσο στη γη, αλλά είναι πολύ πιο δυνατοί. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οφείλονται στην έλξη των δύο ουράνιων σωμάτων!

6. Ο πλανήτης μας είναι καλυμμένος με χρυσό

Μπορούν να βρεθούν πάνω από 20 εκατομμύρια τόνοι χρυσού κάτω από την επιφάνεια της γης και στο βυθό της θάλασσας. Αν μπορούσαμε να το εξάγουμε όλο και το απλώναμε στην επιφάνεια της γης, θα την κάλυπτε ολόκληρη.

7. Το ψηλότερο βουνό δεν είναι αυτό που νομίζεις

Το ψηλότερο βουνό, όπως είναι γνωστό, είναι το Everest με ύψος που φτάνει τα 29,079 πόδια. Αλλά στη Χαβάη υπάρχει το Mauna Kea που πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας έχει ύψος 13,802 πόδια! Η διαφορά είναι, όμως, ότι το μεγαλύτερο μέρος του βουνού αυτού καλύπτεται από νερό. Αν το μετρήσεις από το βάθος μέχρι και την κορυφή που ξεπροβάλει από τη θάλασσα φτάνει τα 33,000 πόδια!

Δες ακόμα: 4 μυστήρια από όλον τον κόσμο που ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1