8 οφέλη του να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου!
Κάποιες φορές κάνει καλό να αφιερώνεις και λίγο χρόνο στον εαυτό σου!

Το να περνάς χρόνο μόνος σου είναι απολύτως υγιές! Πρέπει να αφήνεις χρόνο για τον εαυτό σου, χωρίς παρεμβολές και χωρίς άγχη.

Μαθαίνεις καλύτερα εσένα τον ίδιο και ανακαλύπτεις πράγματα που έχουν αλλάξει πάνω σου και δε θα μπορούσες να καταλάβεις αλλιώς. Ο χρόνος μόνο για σένα είναι χρυσός και πρέπει να υπάρχει μέσα στην εβδομάδα σου.

Για να καταλάβεις τι εννοώ, δες τα 9 οφέλη που έχει το να περνάς κάποιο χρόνο μόνος σου!

1. Μαθαίνεις ποιος είσαι

Ανακαλύπτεις πράγματα για σένα που δεν ήξερες. Βρίσκεις τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει. Κάνεις σκέψεις και συζητήσεις με τον εαυτό σου που σε βοηθάνε στην κοινωνική σου ζωή.

2. Γίνεσαι πιο ανεξάρτητος

Μαθαίνεις να ζεις χωρίς να χρειάζεσαι πάντα κάποιον δίπλα σου. Είτε αυτός είναι σχέση, είτε φίλος, είτε οικογένεια. Μαθαίνεις να διασκεδάζεις μόνος σου και ηρεμείς!

3. Κανείς άλλος δε σε γνωρίζεις καλύτερα από τον εαυτό σου

Ξέρεις τι σου αρέσει να κάνεις. Γνωρίζεις τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου. Άρα, μπορείς να κάνεις ένα δύο πράγματα που σε ευχαριστούν και δε χρειάζεται να βασίζεσαι σε άλλους.

4. Δε χρειάζεται να φοβάσαι

Με το να περνάς λίγο χρόνο μόνος σου, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι σε έχουν ξεχάσει, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φοβάσαι. Και έτσι μαθαίνεις πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις διάφορες καταστάσεις, χωρίς να βασίζεσαι σε κανέναν.

5. Εκτιμάς περισσότερο κάποια πράγματα

Με το να μένεις και λίγο μόνος σου, μαθαίνεις να εκτιμάς περισσότερο πράγματα που μπορεί να θεωρείς δεδομένα. Την παρέα, τη βόλτα στη φύση, το χρόνο με τον σύντροφό σου!

6. Ελευθερώνεις τη σκέψη σου

Αδειάζεις από κάθε τι που σε αγχώνει και σε προβληματίζει! Είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας!

7. Αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου

Με το να κάθεσαι μόνος σου και μέσα στις σκέψεις σου, βλέπεις ποιες είναι οι αδυναμίες σου και πώς μπορείς να τις διορθώσεις.

8. Κάνεις ότι θέλεις

Βόλτα, ταινίες, σειρές! Ότι σου αρέσει εσένα. Τραγουδάς, χορεύεις και περνάς καλά με τον εαυτό σου! Σίγουρα, μπορεί να τα κάνεις και με παρέα, αλλά θέλεις κάποιες στιγμές να ξεφύγεις χωρίς να σε βλέπει κανένας.

Δες ακόμα: 10 καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι έχεις αρχίσει να βρίσκεις τον εαυτό σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;