Κώστας Σγόντζος: «Έφυγε» από τη ζωή ένας πολύ αγαπημένος ραδιοφωνικός παραγωγός!

Από neolaia.gr Team 14 Απριλίου 2019

Ο Κώστας Σγόντζος, παρουσιαστής στο "Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα", δυστυχώς απεβίωσε

Ένα δυσάρεστο γεγονός πλήττει σήμερα τον κόσμο της ελληνικής ραδιοφωνίας και δημοσιογραφίας.

«Έφυγε» από την ζωή, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Κώστας Σγόντζος, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής μουσικών εκπομπών.

Ο άνθρωπος αυτός είχε γίνει ευρέως γνωστός στο κοινό μέσα από την παρουσίαση των εκπομπών: «Μουσικό Kαλειδοσκόπιο» και «Παιχνίδια χωρίς Σύνορα».

To «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» ήταν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα της EBU, το οποίο ξεκίνησε το 1965, με στόχο τη συμφιλίωση των νέων της μεταπολεμικής Ευρώπης, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια, στα οποία διαγωνίζονταν δήμοι και κοινότητες από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Ο Σγόντζος ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους παρουσιαστές του προγράμματος στην Ελλάδα, ίσως κι ο πιο αγαπητός από όλους.

Ο ίδιος είχε επίσης εργαστεί στην ΕΡΤ, στον ΑΝΤ1 στον ΣΚΑΪ, αλλά και στον ALPHA.

Ως ραδιοφωνικός παραγωγός, είχε εργαστεί σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων: Στην ERA 2, στον TOP FM, στον ANT1 FM, στον ROCK FM και στον Atlantis 105.2 FM.

Η είδηση του θανάτου του μας έγινε γνωστή από τη συγκινητική ανάρτηση του δημοσιογράφου, Πέτρου Κουσουλού, ο οποίος έγραψε στο Facebook το εξής:

«Καλοκαίρι 2014. Ιούνιος για την ακρίβεια. Μόλις έχει τελειώσει η σεζόν για την εκπομπή «Ρεπορτάζ» Action24. Όλη η παλιοπαρέα αλλά και η ομάδα του e-reportaz.gr βγήκαμε να τα πιούμε! Ανάμεσα μας και η ψυχή της παρέας. Ο Κωνσταντίνος Σγόντζος. Ένα μεγάλο «παιδί» με καρδιά αγγέλου. Πραγματικά! Σήμερα έμαθα ότι δεν είναι κοντά μας! Βρίσκεται δίπλα με άλλα αγγελάκια στον Παράδεισο. Γεια σου αδελφέ μου, καλό ταξίδι και σε ευχαριστώ για όλα».