Disney+: Η νέα πλατφόρμα της Disney που έρχεται για να ανταγωνιστεί το Netflix!
Το Disney+ έρχεται να ανταγωνιστεί το Netflix!

Η Disney ετοιμάζει την πρώτη streaming πλατφόρμα της, που έρχεται να αντιμετωπίσει το ήδη πολύ επιτυχημένο, παγκοσμίως, Netflix! Το όνομα αυτής, Disney+!

Μετά και την απόκτηση της εταιρείες 21st Century Fox, η Disney ετοιμάζεται να μπει δυναμικά και στο παιχνίδι του streaming. Η ανακοίνωση έγινε σε χολιγουντιανού τύπου εκδήλωση στο Λος Αντζελες και, μάλιστα, η ημερομηνία που θα αρχίσει να λειτουργία η πλατφόρμα στις ΗΠΑ είναι στις 12 Νοεμβρίου του 2019.

Το σχέδιο είναι να επεκταθεί, αργότερα, και σε άλλες χώρες. Αλλά, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες για τις άλλες χώρες.

To Disney+, λοιπόν, θα είναι μία πλατφόρμα με πλούσιο υλικό από τα στούντιο της Disney, που φέρουν τίτλους όπως οι ταινίες του MCU, παιδικές ταινίες που άφησαν εποχή, αλλά και τα Star Wars. Σημαντικό είναι ότι θα προστεθεί και πρωτότυπο περιεχόμενο, με κάποιες σειρές να έχουν ανακοινωθεί ήδη!

Επίσης, το Disney+ θα έχει πρόσβαση και σε όλο τον ψυχαγωγικό κατάλογο της 21st Century Fox που περιέχει επιτυχημένες σειρές (The Simpsons), αλλά και blockbuster ταινίες (Avatar, Alien, κλπ.).

Η στρατηγική της Disney για την πλατφόρμα αυτή διαφαίνεται και στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική της. Καθώς η δική της υπηρεσία streaming με την ονομασία Disney+ θα έχει μηναία συνδρομή μόνο επτά δολαρίων. Ποσό αρκετά φθηνότερο του αντίστοιχου για το Netflix.

Ενώ, η ετήσια συνδρομή θα κοστίζει 70 δολάρια. Στόχος της Disney είναι να μην επιβαρύνει ιδιαίτερα τα νοικοκυριά και να τα δελεάσει να αγοράσουν μια νέα συνδρομή streaming, ακόμη και αν ήδη έχουν κάποια στο Netflix ή σε άλλη εταιρεία.

Ο Bob Iger, διευθύνων σύμβουλος της Disney, δήλωσε:

“Βάζουμε μπροστά μια επιθετική στρατηγική. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί.”

Η εταιρεία έχει βάλει πολύ υψηλούς στόχους. Μάλιστα, θέλει να προσελκύσει 60 έως 90 εκατομμύρια συνδρομητές και να εμφανίσει κερδοφορία έως το 2024.

Ενώ, για να το πετύχει αυτό, σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για χρηματοδοτήσει πρωτότυπες παραγωγές το 2020 και δύο δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024. Μερικές νέες ταινίες θα προβάλλονται απευθείας στο Disney+, ενώ άλλες θα παίζονται πρώτα στους κινηματογράφους!

Παράλληλα με το Disney+, η εταιρεία θέλει να προωθήσει διεθνώς την αμερικανική υπηρεσία streaming Hulu, η οποία σήμερα έχει 25 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Disney στοχεύει οι συνδρομητές της Hulu να φθάσουν τα 40 έως 60 εκατομμύρια το 2024 και έως τότε να έχει καταστεί και αυτή κερδοφόρα.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι δε θα παίζεται ανάμεσα σε Disney+ και Netflix, καθώς και άλλες εταιρείες μπαίνουν στο παιχνίδι. Με πρώτη την Apple! Παρόμοια σχέδια έχει και η Warners Media, αλλά και η AT&T.

Η μάχη για την προσοχή μας τώρα αρχίζει, με όλο και περισσότερο υλικό, από σειρές, ταινίες μέχρι και ντοκιμαντέρ να κατακλύζει καθημερινά τις διάφορες πλατφόρμες. Άντε μετά να επιλέξεις τι θα βλέπεις!

Δες τη σχετική ανακοίνωση!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

It all starts on November 12. For more info, see link in bio. #DisneyPlus

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Disney (@disney) στις

Δες ακόμα: Η Disney κι επίσημα εξαγόρασε την 21st Century Fox έναντι 71 δισ. δολαρίων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;