Μήπως οι συμπτώσεις δεν είναι τελικά και τόσο τυχαίες;

Από neolaia.gr Team 10 Απριλίου 2019

Τελικά, μήπως δεν είναι όλα τόσο τυχαία όσο λέμε;

Κάποιες φορές αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες συμπτώσεις! Σου συμβαίνουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να εξηγήσεις. Σκέφτεσαι κάτι ή κάποιον και τον συναντάς τυχαία! Σου έχω, όμως, μία απάντηση για όλα αυτά.

Τι θα σκεφτόσουν, αν σου έλεγα ότι, ίσως, οι συμπτώσεις, να μη συμβαίνουν και τόσο τυχαία;

Ένας γνωστός ψυχίατρος, ο Carl Gustav Jung, πιστεύει στη θεωρία ότι όλοι και όλα είναι συνδεδεμένα με αόρατες κλωστές που κάποιες στιγμές μας φέρνουν πιο κοντά. Σύμφωνα, με αυτόν, λοιπόν, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται Συγχρονικότητα.

Ο Jung έφτασε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα περίεργο δέσιμο ανάμεσα στον άνθρωπο και στο περιβάλλον του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ του χώρου, του χρόνου, του συνειδητού και του ασυνείδητου.

Όταν, λοιπόν, βρίσκεσαι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, σημείωση, αυτές διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, τότε οι δεσμοί σου με το περιβάλλον γίνονται πιο ισχυροί! Και εκεί συμβαίνει αυτό που λέμε σύμπτωση.

Όσο πιο στενά συνδεδεμένος είσαι με το περιβάλλον σου, τόσο πιο σημαντικά θα κάνεις και τα πράγματα γύρω σου. Άρα, ίσως, να βλέπεις και περισσότερες συμπτώσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για το φαινόμενο αυτό και τον τρόπο που λειτουργεί. Αλλά, ίσως, πάλι, να είναι όλα συμπτώσεις!

Δες ακόμα: 4 ανακαλύψεις που οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486