Φοιτητικές εκλογές 2019:
Δείτε τι μας είπε ο Γιάννης για τις φοιτητικές εκλογές 2019!

Ο Γιάννης, φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος της ΠΑΣΠ και πρώην Γραμματέας της ΠΑΣΠ Πολιτικού, μας μίλησε για τις φοιτητικές εκλογές 2019.

Συνέντευξη: Κοραλία Ξεπαπαδέα

Πώς σου φαίνεται η προσέλευση μέχρι στιγμής;

Μέχρι στιγμής σχεδόν ικανοποιητικά. Και λέω σχεδόν, γιατί δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές ικανοποιητικά. Αυτό το αποδίδω στο γεγονός ότι ίσως δεν ικανοποιήσαμε τις απαιτήσεις, δηλαδή δεν ήμασταν εντάξει στα μάτια των φοιτητών, ήμασταν κατώτεροι των προσδοκιών τους. Όλοι. Και υπάρχει και το γενικότερο κλίμα αποπολιτικοποίησης των συλλόγων.

Γιατί πρέπει οι φοιτητές να ψηφίσουν ΠΑΣΠ;

Θεωρώ και πιστεύω ότι είναι η μόνη δημοκρατική δύναμη, που μπορεί να εξασφαλίσει και παλεύει για τα δικαιώματα των φοιτητών. Διαφωνούμε πάρα πολύ με την αριστερά, όπως ευαγγελίζονται τα ΕΑΑΚ και με το νεοφιλελευθερισμό της ΔΑΠ. Ξέρουμε ότι στις χώρες που υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αυτό αυξάνει τις ανισότητες και συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στις φοιτητικές εκλογές 2019;

Θα ήθελα να περάσω το μήνυμα της συμμετοχής. Ξέρετε, ζούμε σε μια εποχή, όπου η έννοια της δημοκρατίας δεν είναι δεδομένη. Η ακροδεξιά ανεβαίνει, αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Η αποχή ανεβαίνει, γιατί ανεβαίνει η αποχή; Η ακροδεξιά ανεβαίνει, γιατί; Η καλύτερη απάντηση σε αυτά τα δυο είναι η συμμετοχή, η ενεργοποίηση, η πολιτικοποίηση και όχι η κομματικοποίηση, απλά η ενεργοποίηση, η πολιτικοποίηση των φοιτητών και των νέων εν γένει.

Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό διακύβευμα στις φετινές εκλογές;

Η προάσπιση της δημοκρατίας μέσα απ’ τη συμμετοχή. Το να δείξουμε ότι το φοιτητικό κίνημα είναι ενεργό, σε έναν κόσμο που είναι τρομακτικά παγκοσμιοποιημένος, επειδή ζούμε πλέον στον τραπεζικό καπιταλισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;