Φοιτητικές εκλογές 2019:
Δείτε τι μας είπε εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής για τις Φοιτητικές εκλογές 2019!

Ο Κώστας, φοιτητής του Φυσικού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποψήφιος με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, μας μίλησε για τις φοιτητικές εκλογές 2019.

Συνέντευξη: Κοραλία Ξεπαπαδέα

Γιατί να ψηφίσουν οι φοιτητές το σχήμα σας, την Πανσπουδαστική;

Για να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να στείλουν ένα μήνυμα ότι δε συμβιβάζονται, ότι δεν ανέχονται την κοροϊδία της κυβέρνησης που είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια κι εφάρμοσε άλλο ένα. Που το “ΟΧΙ” το έκανε “ΝΑΙ”.
Να δείξουν ότι δεν ανέχονται την πολιτική αυτή που σαρώνει τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή. Και να εκλέξουν εκπροσώπους, οι οποίοι θα βγουν στην πρώτη γραμμή για να οργανώσουν τον αγώνα, ώστε να έχουμε κρατική χρηματοδότηση, όλη τη γνώση στο πτυχίο μας, δουλειά με δικαιώματα, μόρφωση ολοκληρωμένη, όπως ακριβώς μας αξίζει σήμερα.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στις φετινές εκλογές;

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι οι φοιτητές δε συμβιβάζονται. Ότι την ελπίδα την διεκδικούν, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, πρωταγωνιστές για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στη Νέα Δημοκρατία, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να έχουμε κρατική χρηματοδότηση, για να είναι το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για τη δουλειά μας, για να δουλεύουμε με δικαιώματα.

Η κάλπη θα στείλει το μήνυμα, το εξής: Ή ότι συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική, κάνουμε πίσω από τα δικαιώματά μας ή ότι διεκδικούμε εδώ και τώρα τα δικαιώματά μας και βγαίνουμε στην πρώτη γραμμή γι’ αυτά. Η ψήφος στην Πανσπουδαστική κατατίθεται σε αυτό το κομμάτι.

Στις φοιτητικές εκλογές 2019, υπάρχει κάποιο ξεχωριστό διακύβευμα;

Επειδή μιλάμε για ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας που θα έρθει στις κάλπες των εκλογών να ψηφίσει, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, θα πάρουν ένα μήνυμα.

Το μήνυμα, λοιπόν, οι φοιτητές πρέπει να το επιλέξουν: Θα είναι μήνυμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική ή θα είναι μήνυμα υποταγής; Μπορούν οι φοιτητές να επιλέξουν μήνυμα ελπίδας, μήνυμα πραγματικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, με την πολιτική που εφαρμόζει, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με όλους αυτούς που σαρώνουν τα δικαιώματά μας.

Το μήνυμα αυτό βρίσκεται στην ψήφο με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Οι φοιτητικές εκλογές φέτος έχουν αυτό το διακύβευμα, το μήνυμα που θα στείλουμε δηλαδή και επίσης πως οι σύλλογοι την επόμενη μέρα, ενωμένοι, θα συγκρουόμαστε με αυτή την πολιτική.

Δες ακόμα: Φοιτητικές εκλογές 2019: Αποτελέσματα – Liveblogging (Συνεχής Ενημέρωση)!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;