Φοιτητικές εκλογές 2019: Δηλώσεις από μέλος του ΑΝΑΣΑ ΕΑΑΚ- Πάντειο
Δείτε τι μας δήλωσε για τις φοιτητικές εκλογές 2019!

Η Μαριλένα από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και μέλος του σχήματος ΑΝΑΣΑ ΕΑΑΚ, μίλησε στο neolaia.gr για τις φοιτητικές εκλογές 2019

Συνέντευξη: Κοραλία Ξεπαπαδέα

Πώς σου φαίνεται η προσέλευση μέχρι στιγμής;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα… Έχει έρθει κάποιος κόσμος, αλλά νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή θα είναι στις μεγάλες ώρες, 12.00-17.00. Ελπίζω πως θα είναι μεγαλύτερη από άλλες χρονιές.

Γιατί να ψηφίσουν οι φοιτητές το σχήμα σας;

Εμείς καλούμε τον κόσμο να στηρίξει το σχήμα μας, την ΑΝΑΣΑ ΕΑΑΚ, που συμμετέχουμε στην Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία, γιατί χρειάζεται να δυναμώσουμε τη φωνή των αγώνων και της αντίστασης, που δόθηκε όλο αυτό το διάστημα. Είτε αυτό είναι οι επιθέσεις από το νομοσχέδιο του Γαβρόγλου που χτυπάνε όλα τα πανεπιστήμια, είτε οι συγγωνεύσεις των ΤΕΙ που έγιναν πρώτα στην Αθήνα κι ακολουθούν και σε άλλα Πανεπιστήμια.

Επίσης, γιατί χρειάζεται να παλέψουμε για να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα ίδια τα Πανεπιστήμια. Καθώς όλα τα χρόνια των μνημονίων είχαν μειωθεί οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος κατά 80%!

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε σε αυτές τις εκλογές;

Ότι η νεολαία δεν υποχωρεί. Η νεολαία αντιστέκεται και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, τόσο ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης όσο και ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τη γυναικεία καταπίεση.

Το σχήμα μας έδωσε αυτές τις μάχες το προηγούμενο διάστημα, οργανώνοντας την απεργία στις 8 Μάρτη, συμμετέχοντας σε αντιφασιστικά συλλαλητήρια, σε μάχες που ανοίγονταν μέσα στις ίδιες τις σχολές κι αυτό θέλουμε να εκφραστεί και στην κάλπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;