Η υποψήφια ευρωβουλευτής Αφροδίτη Μπλέτα μιλά στο neolaia.gr
Λίγο πριν τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών, η κυρία Αφροδίτη Μπλέτα, μας μίλησε για την πορεία της, την απόφασή της να κατέβει υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ και το όραμά της για την επόμενη μέρα των εκλογών!

Είστε υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Πείτε μας δύο λόγια για εσάς.

Είμαι Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών και του Ελληνο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου. Ακούγονται ίσως πολλά και άσχετα μεταξύ τους, αλλά δεν είναι.

Πράγματι είμαι Δικηγόρος κι από την αρχή της καριέρας μου είχα την τύχη να ασχοληθώ με το επιχειρηματικό δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και τις αναπτυξιακές επενδύσεις. Γεγονός που με οδήγησε σε συνδικαλιστικά επιχειρηματικά όργανα, όπως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς, αλλά κι ο αντίστοιχος Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος. Από εκεί το να μεταπηδήσω στις αγορές τις Κίνας με το άνοιγμα των συνόρων της, στις αρχές 10ετίας του 1990, ήταν ένα εύκολο βήμα.

Το Επιμελητήριο ήρθε αργότερα ως επιστέγασμα αυτής της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Όσο για την ενασχόλησή μου με τις Γυναίκες, ήρθε κι αυτή ως φυσική συνέπεια της επαγγελματικής μου δράσης. Έχοντας περπατήσει τόσα χρόνια σε αποκλειστικά και μόνον ανδροκρατούμενα μονοπάτια, διαπίστωσα ότι η απουσία γυναικών συχνά οφείλεται σε έλλειψη αυτοπεποίθησης, φόβο διεκδίκησης αλλά και -κυρίως- άγνοια τρόπου και συμπεριφοράς. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με μια οργάνωση που στοχεύει στο να ενδυναμώσει τη γυναίκα στα θέλω της και να της παρέχει τα αναγκαία εργαλεία για να σταθεί ισότιμα στις έως τώρα ανδρικές διαδρομές, χωρίς παράλληλα να απεκδύεται της γυναικείας της φύσης. Και μια και το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά Ελληνικό, βρέθηκα να ηγούμαι μιας Πανευρωπαϊκής εκστρατείας.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών (EUW), ξεκίνησε το 1953 στην Αυστρία όταν μια μικρή ομάδα γυναικών πολιτικών από τα Χριστιανοδημοκρατικά Κόμματα της Ευρώπης αποφάσισε να δημιουργήσει έναν φορέα για την προώθηση λύσεων για τις γυναίκες στο πλαίσιο των αντίστοιχων χωρών τους.

Οι γυναίκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών σήμερα προέρχονται από 18 χώρες και συνεργάζονται στενά με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Είναι οργάνωση διαπιστευμένη στον ΟΗΕ, στο ECOSOC, στην UNESCO, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2017, το Ελληνικό τμήμα της Ένωσης, χαράζει τη δική του αυτόνομη πορεία ως ανεξάρτητος φορέας.

Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει κάποιος;

Ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά, έχοντας ξεκινήσει από την τοπική αυτοδιοίκηση, μεταπήδησα στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, για να καταλήξω στη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση που περιέγραψα.

Οπότε έχω και την τεχνογνωσία που χρειάζεται, αλλά και τις τεχνικές και τα «κότσια» που είναι αναγκαία για να προωθήσω εθνικά αιτήματα σε διεθνή κέντρα.

Ζητώ από τον κόσμο να με εμπιστευτεί, επειδή έχω έμπρακτα αποδείξει πως ό,τι αναλαμβάνω το φέρνω εις πέρας με επιτυχία, αλλά και γιατί έχω το θάρρος να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια και να του πω τις αλήθειες που πρέπει, χωρίς να υπολογίζω το οποιοδήποτε προσωπικό κόστος για μένα. Κι ακόμη γιατί έχω περάσει μια ζωή εκεί έξω και γνωρίζω πώς να επιτυγχάνω επωφελείς συμφωνίες όταν και όπου χρειάζεται. Και γιατί ποτέ δεν έχω παραπονεθεί αλλά ούτε εγκαταλείψει κανέναν δύσκολο στίβο, όσο επίπονος και αν ήταν και όσες ώρες κι αν χρειάστηκαν. Είτε 17 είτε και 117!

Τι θέλετε να πετύχετε αν εκλεγείτε;

Είμαι μάνα 3 παιδιών και κάποια έχουν ήδη πετάξει σε άλλες χώρες και άλλες αγορές. Ξέρω λοιπόν την αγωνία, που στοιχίζει στην οικογένεια, αλλά και την οικονομική ζημιά για την ίδια τη χώρα. Και μπορώ να σας πω με στοιχεία ότι η πιο αντιπαραγωγική εθνική επένδυση είναι όταν ξοδεύεις για να σπουδάσεις τα παιδιά σου κι όταν έρθει η ώρα η επένδυση που έκανες πάνω τους να αποδώσει, εσύ τα στέλνεις να τρυγήσουν τους καρπούς τους σε άλλες γειτονιές.

Έτσι το πρώτο μου μέλημα θα είναι, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές όταν και όποτε γίνουν, να δημιουργήσουμε εκείνο το θεσμικό πλαίσιο νομοθετικής σταθερότητας κι εκείνες τις χρηματοοικονομικές συνθήκες που θα προσελκύσουν στον τόπο τις υγιείς επενδύσεις που χρειάζεται για να ανοίξει η αγορά απασχόλησης για τα παιδιά μας.

Και μη με ρωτήσετε τι σχέση έχουν αυτά με την Ευρωβουλή γιατί ζούμε σε ένα κλειστό κύκλωμα (ΕΕ), όπου οι βασικές αποφάσεις λαμβάνονται κεντρικά στις Βρυξέλλες και χρειάζεται πολλή γνώση και πάθος για να μπορέσεις να κάνεις αποδεκτές και τις δικές σου ανάγκες. Στην Ευρώπη του σήμερα η σωστή διακυβέρνηση προκύπτει από το μείγμα συνεργασίας της Εθνικής και της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και μόνον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;