Δώρο Πάσχα 2019: Πότε θα δεις τα χρήματα στον λογαριασμό σου;
Δώρο Πάσχα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Έχοντας μπει για τα καλά στον Απρίλιο, το Πάσχα είναι πολύ κοντά, αφού φέτος η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας γιορτάζεται στις 28 του Απρίλη. Αυτό σημαίνει πως πολύ σύντομα, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αλλά και οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ, θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το Δώρο Πάσχα 2019.

Πότε θα πληρωθεί το Δώρο Πάσχα 2019

Όσον αφορά τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ο χρόνος καταβολής του δώρου εξαρτάται από τον εργοδότη τους. Αυτοί μπορούν να το χορηγήσουν ωστόσο το αργότερο μέχρι τη Μ. Τετάρτη (24 Απριλίου), αν δεν το έχουν ήδη κάνει νωρίτερα.

Από την άλλη, ο ΟΑΕΔ πρόκειται να πληρώσει τους ανέργους νωρίτερα. Μάλιστα, όπως πρώτο είχε γράψει το neolaia.gr, η πληρωμή αναμένεται να γίνει στις 18 Απριλίου ημέρα Πέμπτη, μαζί με τις πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας, που επίσης πρόκειται να πιστωθούν νωρίτερα από ότι συνήθως, ενόψει του Πάσχα.

Δε μένει παρά να δημοσιευτεί από τον ΟΑΕΔ η επίσημη ανακοίνωση.

Ποιοι δικαιούνται Δώρο Πάσχα 2019

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα.

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Συνεπώς, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση, όμως, που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Δώρο Πάσχα ΟΑΕΔ

Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα 2019 είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

(Στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ποσό που δικαιούστε)

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;