Φοιτητική ζωή: 6 τρόποι για να ξεκινήσεις αποταμίευση από σήμερα κιόλας!

Από neolaia.gr Team 7 Απριλίου 2019

Περιορίζοντας κάποιες σπατάλες, θα κάνεις τη φοιτητική ζωή ακόμα καλύτερη!

Η φοιτητική ζωή σημαίνει, σε μεγάλο βαθμό, αχρείαστες σπατάλες από δω και από ‘κει και νομίζω το έχεις καταλάβει και μόνος σου.

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής, θα έρθει κάποια φάση που θα συνειδητοποιήσεις πως δε γίνεται να μην κρατάς καθόλου χρήματα στην άκρη για ώρα ανάγκης. Πέρα από αυτό, κάποια χρήματα ίσως σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα, όταν θελήσεις κάποια στιγμή να αγοράσεις κάτι που έχεις μεγάλη ανάγκη ή όταν αποφασίσεις πως τελικά θες να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, για παράδειγμα.

Ως φοιτητής, λοιπόν, θα πάρεις ένα σωρό μαθήματα ενηλικίωσης, ένα από τα οποία είναι σίγουρα η οικονομική ανεξαρτησία και η σημασία του να διαχειρίζεσαι σωστά τα χρήματα που περνούν από τα χέρια σου.

Μια καλή μέθοδος που ακολουθούν οι περισσότεροι φοιτητές, λοιπόν, είναι η αποταμίευση και δε χάνεις τίποτα να τη δοκιμάσεις κι εσύ!

Δες παρακάτω 6 βασικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1. Μην ξεχνάς να παίρνεις παντού μαζί σου το φοιτητικό πάσο 

Το φοιτητικό πάσο θα σου εξασφαλίσει ένα σωρό εκπτώσεις και θα σε βοηθήσει να γλιτώσεις αρκετά χρήματα. Είτε πρόκειται για ταξίδι στο εξωτερικό και δωρεάν είσοδοι σε μουσεία, είτε για καφέ στην πόλη που σπουδάζεις, δε χάνεις τίποτα να το κουβαλάς πάντα στο πορτοφόλι σου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που και αν έχει ειδικές τιμές για φοιτητές.

2. Τα ψιλά είναι πολύ πιο χρήσιμα από όσο νομίζεις

Μην σνομπάρεις τα κέρματα, γιατί έχουν αξία, παρότι πολλές φορές εμείς (κακώς) την αγνοούμε. Αγόρασε έναν κουμπαρά και βάζε μέσα κάθε μέρα όσα κέρματα έχουν ξεμείνει στις τσέπες και την τσάντα σου και θα εκπλαγείς με το ποσό που θα συγκεντρώσεις σε ένα μήνα από σήμερα!

3. Μη ξοδεύεις όλο τον μισθό σου από την πρώτη εβδομάδα

Είτε εργάζεσαι, είτε παίρνεις κάποια οικονομική βοήθεια από γονείς, προσπάθησε να βάλεις στην άκρη κάποια χρήματα από αυτά που λαμβάνεις κάθε μήνα. Άσε στην άκρη 50-100 ευρώ, για να τα χρησιμοποιήσεις όταν θα είναι πραγματικά ανάγκη. Λίγη πειθαρχία χρειάζεται.

4. Άνοιξε ένα δεύτερο λογαριασμό στην τράπεζα

Κάνε ένα δεύτερο τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο θα βάζεις χρήματα που δε θα ξοδεύεις για καθημερινές ανάγκες, πχ αγορές από το σούπερ μάρκετ ή πληρωμή λογαριασμών. Στον καινούριο σου λογαριασμό μπορείς να καταθέτεις χρήματα που θα σου χρειαστούν στο μέλλον και δε θα τα σηκώνεις όποτε θέλεις, αλλά σε ειδικές περιπτώσεις.

5. Διοργάνωσε βραδιές στο σπίτι

Αντί να βγαίνεις για ποτό μέρα παρά μέρα ή κάθε ΣουΚου, δοκίμασε να καλέσεις φίλους στο σπίτι σου να πιείτε ένα κρασί, να παίξετε κανένα επιτραπέζιο ή να δείτε ταινία!

6. Θέσε προτεραιότητες

Οι προτεραιότητες θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις έναν ουσιαστικό έλεγχο επί των οικονομικών σου. Αν, για παράδειγμα, στόχος αυτού του μήνα είναι να πας ένα ταξίδι στο εξωτερικό, τότε πρέπει να κάνεις τους ανάλογους υπολογισμούς και να περιορίσεις κάποια από τα καθημερινά (και ίσως περιττά σου) έξοδα. Αξίζει όμως.

Δες κι αυτό: Οι 7 καλύτερες δραστηριότητες για να κάνεις με την παρέα σου!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486