5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις μια νέα σχέση
Για να εξελιχθεί ομαλά το πράγμα!

Η κάθε ερωτική σχέση που δημιουργούμε είναι διαφορετική, ωστόσο, όταν ξεκινάει κάτι καινούριο, δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά πως θα εξελιχθεί και θα καταλήξει.

Επιπλέον, κάτι που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου είναι ότι δεν μπαίνεις σε μια νέα σχέση για να καλύψεις τις ανασφάλειές σου ή για να μην είσαι μόνος. Είναι σημαντικά τα προηγούμενα δυο, αλλά δεν πρέπει να είναι και ο αυτοσκοπός σου, γιατί οι σχέσεις στοχεύουν σε μια πολύ πιο βαθιά και ουσιαστική εμπειρία.

Ορίστε 5 πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις μια καινούρια σχέση:

1. Αν δεν αγαπάς εσύ τον εαυτό σου, μην περιμένεις ο άλλος να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σου. 

Σαφώς και μια ερωτική σχέση μπορεί να σε βοηθήσει ή και να σε μάθει (Στην καλύτερη των περιπτώσεων) να αγαπάς τον εαυτό σου, όμως, να ξέρεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν τις δικές τους ανασφάλειες, πόσο μάλλον τις δικές σου.

Αν δεν ασχοληθείς εσύ με τις ανάγκες σου, πώς περιμένεις να το κάνει ο άλλος για σένα;

2. Να αγαπάς με όλη την ψυχή σου, αλλά να μη χάνεις ποτέ την ανεξαρτησία σου

Μη φοβάσαι να “εκτεθείς”, να δείξεις ποιος/α πραγματικά είσαι, να αγαπάς με όλη σου τη δύναμη τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου. Ωστόσο, φρόντισε να κρατάς μια υγιή ισορροπία, ανάμεσα στο “εμείς” και το “εγώ”, διότι η ανεξαρτησία σου σαν άτομο είναι πολύτιμη και θα τη χρειάζεσαι πάντα.

5 σημάδια ότι είσαι «εθισμένη» στο αγόρι σου!

3. Να κάνεις λάθη, αλλά να τα παραδέχεσαι

Λάθη πάντα γίνονται κι αν δεν γίνονται, είναι λιγάκι ανησυχητικό. Και πράγματα που δεν εννοείς μπορεί να πεις πάνω στο θυμό σου, ωστόσο, το να ξέρεις πότε να πάρεις την ευθύνη και να πεις “φταίω” είναι δείγμα ωριμότητας.

4. Το παρελθόν μας καθορίζει, αλλά δεν έχει καμία θέση στο παρόν σου

Η ζωή που σου συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντική από το πέρυσι, το πρόπερσι ή το χτες. Έζησες αυτά που έζησες και έφτασες ως εδώ για κάποιο λόγο. Με το να σέρνεις απομεινάρια του στο παρόν σου, δε θα κερδίσεις τίποτα.

5. Το νέο ξεκίνημα θα γίνει ΜΟΝΟ επειδή αισθάνεσαι έτοιμος/η για κάτι τέτοιο

Το να μπεις σε μια νέα σχέση σε γεμίζει ενθουσιασμό και ίσως να σε τρομάζει και λίγο. Παρόλα αυτά, θα το κάνεις μόνο επειδή το θες πραγματικά και είσαι έτοιμη και όχι επειδή δέχεσαι πίεση ή επιμένει ο άλλος/άλλη.

Δες και αυτό: 9 φράσεις που μπορούν να καταστρέψουν τη σχέση σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;