Εσύ ξέρεις ποια είναι η ταχύτερη ράτσα σκύλων στον κόσμο;
Και όχι, δεν είναι τα Jack Russell!

Παρότι οι ράτσες Vizsla και Jack Russell είναι δυο από τις πιο ταχύτερες ράτσες σκύλων στον πλανήτη, υπάρχουν κάποια σκυλιά που κυριολεκτικά… μας αφήνουν να “φάμε” τη σκόνη τους.

Ο λόγος για τους αγαπημένους κύνες της ράτσας Greyhound (Γκρεϊχάουντ), η ταχύτητα των οποίων ξεπερνά τα 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρόκειται για πανέξυπνα και ταυτόχρονα τρυφερά πλάσματα, τα οποία τρέχουν σαν τον άνεμο για τους εξής λόγους: Αρχικά, η ίδια τους η σωματοδομή ευνοεί την ταχύτητά τους, καθώς έχουν μακριά, στενά και δυνατά πόδια, αλλά και εύκαμπτη σπονδυλική στήλη, συνδυασμός που τους βοηθά να απορροφούν τους κραδασμούς.

Τα σκυλιά Greyhound μπορούν να τρέξουν με ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 70 χιλιόμετρα ανά ώρα μέσα σε 3 δευτερόλεπτα, πράγμα που τους εξομοιώνει με τους γατόπαρδους, οι οποίοι κινούνται με εξίσου αστραπιαίες ταχύτητες.

Από ότι φαίνεται, το εξαιρετικό τους αυτό χαρακτηριστικό, ως προς την γρηγοράδα, οφείλεται, πέρα από τη δομή του σώματος, και στην ίδια την εξελικτική τους πορεία, δεδομένου ότι ανήκουν σε μια ευρεία ράτσα κυνηγόσκυλων, τα οποία στο παρελθόν ήταν ικανά να εντοπίζουν από πολύ μακριά τη λεία τους, όπου και έτρεχαν κατά πάνω της σε ανύποπτο χρόνο.

Πέρα από “βασιλιάδες” της ταχύτητας, τα Greyhound είναι επίσης πανέμορφα σκυλιά!

Δες κι αυτό: Αυτές είναι οι πιο σπάνιες ράτσες σκύλων στον κόσμο

Τι λέει η στάση που κοιμάται ο σκύλος σου για το χαρακτήρα του;

Σύμφωνα με επιστήμονες, τα σκυλιά μπορούν να αναγνωρίσουν έναν «κακό» άνθρωπο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 8 
 0 
 3 
 1