63 Θέσεις για Πρακτική Άσκηση 2019 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πρακτική Άσκηση 2019: Δείτε αναλυτικά!

Νέες θέσεις για πρακτική άσκηση 2019 προκήρυξε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πιο αναλυτικά:

Προκήρυξη για 63 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και την Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ (ΚΠΙΣΝ ΑΕ)

Ιούνιος 2019 – Ιανουάριος 2020

H Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ ΑΕ) στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης κοινών δράσεων με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) προσφέρει σε άτομα ηλικίας 18-35 ετών τη δυνατότητα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στους τρεις φορείς. Το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων.

Η πρωτοβουλία Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ στοχεύει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και νέων ευκαιριών ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε πεδία σχετικά με τις διάφορες πτυχές της λειτουργίας των φορέων. Μέσα από το πρόγραμμα, οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκ των έσω τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας των τριών φορέων.

Κατόπιν αξιολόγησης, το 10% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης (6 άτομα), θα έχουν την ευκαιρία παράτασης στη σύμβασή τους για ακόμα έξι μήνες.

Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει τον Ιούνιο 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο 2020. Η σύμβαση πρακτικής άσκησης θα καταρτισθεί με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Τύποι πρακτικής άσκησης

Εξήντα τρεις (63) θέσεις θα είναι διαθέσιμες συνολικά. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση και ο ευρύτερος δυνατός αντίκτυπος, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχει χωριστεί σε δύο τύπους. Κάθε τύπος θα ακολουθήσει τη δική του διαδικασία επιλογής:

Τύπος Ι

Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα:

Τρεις (3) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε Διοικητικές Υπηρεσίες των φορέων. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να απαιτείται καμία εκπαιδευτική προϋπόθεση, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη των ΕΒΕ, ΕΛΣ και ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Τύπος ΙΙ

Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα:

Εξήντα (60) θέσεις, οι οποίες αφορούν πρακτική άσκηση σε διάφορα τμήματα των φορέων. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφου, ενώ για όλα τα πεδία εκτός του πεδίου «Βιβλιοθηκονομία», θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη των ΕΒΕ, ΕΛΣ και ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Για αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησης, τίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειας, καθώς και πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Πιο αναλυτικά:

Ι. Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της σελίδας SNFCC.org/internships επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος Ι) για θέσεις στις Διοικητικές Υπηρεσίες των φορέων. Στόχος της συγκεκριμένης κατηγορίας πρακτικής άσκησης είναι να επωφεληθούν υποψήφιοι που δεν έχουν τα συνήθη τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα αλλά διαθέτουν όρεξη για μάθηση και απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ένα πολυσχιδές περιβάλλον όπως αυτό του ΚΠΙΣΝ.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

  • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους από 18 έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης 1/6/1984 – 3/6/2001) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Για την υποβολή αίτησης απαιτείται η συμπλήρωση όλων των πεδίων
  • Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση) θεωρείται απαραίτητη
  • Ολοκληρωμένη υποχρεωτική εκπαίδευση

Διαδικασία επιλογής

Έξι (6) υποψήφιοι, καθώς και εννέα (9) επιλαχόντες, θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου για τις τρεις (3) διαθέσιμες θέσεις.

Για τους έξι (6) υποψήφιους που θα κληρωθούν, θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με στελέχη των φορέων.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

ΙΙ. Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για 1 από τις 60 θέσεις μέσω της φόρμας στη σελίδα SNFCC.org/internships, επιλέγοντας την αντίστοιχη κατηγορία (τύπος ΙΙ), για διαφορετικά τμήματα των φορέων από τα κάτωθι πεδία:

# ΠΕΔΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΕΙΣ
1 Βιβλιοθηκονομία (χωρίς συνεντεύξεις) 38
2 Φωτογραφία 6
3 Οικονομικά, Λογιστικά & Διοίκηση Επιχειρήσεων 2
4 Marketing/Δημόσιες Σχέσεις 2
5  Γραφιστική 2
6 Τέχνες Ήχου 2
7 Τέχνες Εικόνας 2
8 Αρχιτεκτονική 2
9 Πολιτιστική Διαχείριση 2
10 Μουσικολογία 1
11 Πληροφορική 1
Σύνολο 60

Κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα για έως τρία (3) πεδία σπουδών, εφόσον διαθέτει τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών, τους οποίους θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά, σε μια ενιαία φόρμα.

Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά

  • Οι θέσεις είναι ανοιχτές σε νέους έως 35 ετών (ημερομηνία γέννησης από 1/6/1984 και μετά) με δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ισχύων Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας (έλεγχος μετά την κλήρωση) θεωρείται απαραίτητη
  • Πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 (π.χ. FCE) – η σχετική πιστοποίηση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά. Δείτε αναλυτικά τα έγκυρα έγγραφα πιστοποίησης εδώ.
  • Πτυχίο πανεπιστημίου ή τίτλο σπουδών από μεταλυκειακή επαγγελματική σχολή που απαιτεί τουλάχιστον τριετή φοίτηση, ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Ο τίτλος θα πρέπει να αντιστοιχεί στο/στα επιλεχθέν(τα) πεδία ή να είναι συναφής – οι σχετικοί τίτλοι σπουδών θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά

Διαδικασία επιλογής

Θα γίνει έλεγχος των τίτλων σπουδών των υποψήφιων και θα ακολουθήσει σειρά κληρώσεων (μία για κάθε πεδίο), ενώπιον συμβολαιογράφου, μεταξύ των υποψήφιων που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Για το πεδίο «Βιβλιοθηκονομία» θα κληρωθούν παρουσία συμβολαιογράφου τριάντα οκτώ (38) υποψήφιοι, καθώς και εβδομήντα έξι (76) επιλαχόντες, για τις τριάντα οκτώ (38) διαθέσιμες θέσεις. Για το συγκεκριμένο πεδίο, θα γίνονται δεκτά μόνο πτυχία Βιβλιοθηκονομίας, και δεν θα ακολουθήσει διαδικασία συνεντεύξεων. Το ωράριο του συγκεκριμένου πεδίου είναι 40 ώρες εβδομαδιαία/6 ημέρες/κυλιόμενο ωράριο (περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα).

Για τα υπόλοιπα δέκα (10) πεδία σπουδών, ο αριθμός που θα κληρώνεται θα είναι τριπλάσιος του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, με εξαίρεση τα πεδία όπου υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη θέση και θα κληρωθούν πέντε (5) υποψήφιοι ανά πεδίο. Συνεπώς, εβδομήντα (70) υποψήφιοι θα κληρωθούν συνολικά από τα δέκα (10) πεδία σπουδών, εκτός του πεδίου «Βιβλιοθηκονομία».

Επιπλέον, θα κληρωθούν, σαράντα έξι (46) επιλαχόντες, δηλαδή δύο (2) επιλαχόντες ανά διαθέσιμη θέση, με εξαίρεση τα πεδία όπου υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη θέση και θα κληρωθούν τρεις (3) επιλαχόντες ανά πεδίο.

Θα ακολουθήσει ενδελεχής επανέλεγχος των τίτλων σπουδών και των λοιπών προϋποθέσεων για τους υποψήφιους που έχουν κληρωθεί. Όσοι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Οι κληρωθέντες θα ενημερωθούν από την σελίδα SNFCC.org/about/internships στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, καθώς και από e-mail με σύνδεσμο για την ηλεκτρονική (online) κράτηση ώρας και ημέρας για τον πρώτο γύρο συνεντεύξεων.

Σε περίπτωση που κάποιοι κληρωθέντες υποψήφιοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ή που μετά από σχετικό έλεγχο προκύψει ότι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, πριν τις συνεντεύξεις θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες υποψήφιους, με τη σειρά με την οποία έχουν κληρωθεί.

Σημαντικές πληροφορίες

  • Συνολικές διαθέσιμες θέσεις: 63
  • Έναρξη πρακτικής άσκησης: 3 Ιουνίου 2019
  • Λήξη πρακτικής άσκησης: 15 Ιανουαρίου 2020
  • Λήξη υποβολής αιτήσεων: 10 Απριλίου 2019, 14:00 (ώρα Ελλάδας)
  • Κληρώσεις υποψηφίων: 19 Απριλίου 2019
  • Διαδικασία συνεντεύξεων: Μάιος 2019
  • Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στη σελίδα SNFCC.org/internships
  • Το ωράριο του προγράμματος πρακτικής άσκησης διαχωρίζεται στους παρακάτω τύπους, ανάλογα με το τμήμα απασχόλησης του υποψήφιου:
    40 ώρες/6 ημέρες/κυλιόμενο ωράριο (περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα)
    40 ώρες/5 ημέρες/κυλιόμενο ωράριο (περιλαμβάνει και Σαββατοκύριακα)
    40 ώρες/5 ημέρες/σταθερό ωράριο
  • Για ερωτήματα και διευκρινίσεις παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις Συχνές Ερωτήσεις. Εάν έχετε επιπλέον απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης internships@snfcc.org
  • Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΚΠΙΣΝ, καθώς και συγγενείς (έως και τρίτου βαθμού) εργαζομένων και Διοίκησης των ΚΠΙΣΝ ΑΕ, ΕΛΣ και ΕΒΕ, δε μπορούν να υποβάλουν αίτηση
  • Όσοι επιλεγούν θα χρειαστεί να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση καθώς και για τη μη συγγένεια (έως και τρίτου βαθμού) με εργαζόμενους και Διοίκηση των ΚΠΙΣΝ ΑΕ, ΕΛΣ και ΕΒΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;