ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: 8μηνη παράταση στην παραμονή προσληφθέντων – Ποιους αφορά

Από neolaia.gr Team 4 Απριλίου 2019

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Δείτε αναλυτικά!

Σε 8μηνη παράταση του προγράμματος ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία που αφορά 2.082 θέσεις εργασίας σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟΣΚΕΔΠ) και Δομές προσωρινής υποδοχής, προχωρά το Υπουργείο Εργασίας, λίγο πριν τη λήξη του προγράμματος μέσα στο καλοκαίρι.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει την παράταση αυτή και οι ωφελούμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους για 8 ακόμα μήνες. Η παράταση έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Αποβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και, ταυτόχρονα, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην αντιμετώπιση των προσφύγων στη χώρα μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρώτης υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών, δεδομένης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισροή προσφύγων στη χώρα κατά τα τελευταία έτη.

Η παράταση εξάλλου αποσκοπεί και στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασύλου.

Δείτε επίσης: Τα δύο επιδόματα που μπορείς να πάρεις άμεσα και δεν το γνώριζες!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486