Το ΕΚΠΑ ανάμεσα στα Πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική επίδραση!
Το ΕΚΠΑ παίρνει ακόμα μία σημαντική παγκόσμια διάκριση!

Σε μία νέα παγκόσμια κατάταξη που δημοσιεύθηκε από τον έγκριτο φορέα Times Higher Education του Elsevier με τον τίτλο THE University Impact Rankings, το ΕΚΠΑ βρίσκεται μέσα στα 300 καλύτερα Πανεπιστήμια!

Για πρώτη φορά, κυκλοφορεί μία τέτοια λίστα που πρόκειται για μία πρωτοποριακή αποτίμηση της οικονομικής και κοινωνικής επίδρασης των Πανεπιστημίων με βάση τους στόχους- δείκτες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για τη συνολική του επίδοση κατατάσσεται στις θέσεις 201 έως 300 μεταξύ των μόλις 450 Πανεπιστημίων. Πανεπιστήμια από 76 χώρες συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη έκδοση της κατάταξης.

Η ενημερωτική επιστολή του TIMES HIGHER EDUCATION προς τις Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ γράφει:

“Η συμπερίληψή σας σε αυτή την κατάταξη είναι από μόνη της ένα μεγάλο επίτευγμα και κατατάσσει το ίδρυμά σας ως παγκόσμια πρωτοπόρο, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή σας, όχι μόνο στην υποστήριξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης μέσω της διδασκαλίας, της έρευνας και της μεταφοράς της γνώσης, αλλά και την έμπρακτη ενσωμάτωση τους στις εσωτερικές σας πρακτικές, πολιτικές και διαδικασίες, μέσω της παροχής επαληθεύσιμων αποδεικτικών στοιχείων για τις δραστηριότητές σας.

Οι στόχοι για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη (SDGs –Sustainable Development Goals), που έχει διατυπώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι συνολικά 15 και μπορείτε να τους μελετήσετε στον υπερσύνδεσμο https://www.un.org/.”

Στην πρώτη αυτή κατάταξη η TIMES HIGHER EDUCATION περιέλαβε και αποτίμησε τους έντεκα από τους δεκαπέντε δείκτες και πιο συγκεκριμένα τους εξής:

  • SDG3: Καλή Υγεία και Ευεξία
  • SDG4: Ποιοτική Εκπαίδευση
  • SDG5: Ισότητα των φύλων
  • SDG8: Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη
  • SDG9: Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές
  • SDG10: Μείωση των Ανισοτήτων
  • SDG11: Αειφόρες Πόλεις και Κοινότητες
  • SDG12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή
  • SDG13: Δράση για το Κλίμα
  • SDG16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυρά Ιδρύματα
  • SDG17: Σύμπραξη και συνεργασίες για την επίτευξη των στόχων

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αξιολογήθηκε μετά από δήλωση του, σε πέντε από τους έντεκα στόχους. Η βαθμολογία που έλαβε του έδωσε μια θέση μεταξύ των 300 Πανεπιστημίων με τη σημαντικότερη θετική οικονομική και κοινωνική επίδραση.

Στη συγκεκριμένη κατάταξη έχουν συμπεριληφθεί άλλα δύο Ελληνικά Πανεπιστήμια. Αυτά είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται και αυτό στις θέσεις 201- 300, αλλά και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας στις θέσεις 301+.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατάταξη δεν στηρίζεται σε βιβλιομετρικούς δείκτες έρευνας και στη μέτρηση ετεροαναφορών.

Δες ακόμα: ΕΚΠΑ: Αυτό το τμήμα του είναι ανάμεσα στα 50 καλύτερα του κόσμου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;