Προνοιακά επιδόματα 2019: Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής!

Από neolaia.gr Team 3 Απριλίου 2019

Προνοιακά επιδόματα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Έφτασε η ώρα της πληρωμής για τα προνοιακά επιδόματα 2019, αφού αυτά θα καταβληθούν από τον αρμόδιο φορέα, ΟΠΕΚΑ, στους δικαιούχους τους την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

Συγκεκριμένα, στην πληρωμή θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κι αυτή έχει εγκριθεί. Είτε αφορά νέα παροχή των επιδομάτων, είτε συνέχιση παλαιότερης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΑ, η πληρωμή θα ξεκινήσει από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, ενώ η διαδικασία της καταβολής των ποσών θα έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρωί.

Η μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφειλόταν στην ανάγκη να ενταχθούν σ’ αυτήν επιπλέον 9.000 δικαιούχοι ακόμα, για τους οποίους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η πληρωμή θα είναι η τελευταία που θα αφορά διμηνία. Από εδώ και πέρα η καταβολή των επιδομάτων θα γίνεται κάθε μήνα. Πράγμα που σημαίνει πως η επόμενη πληρωμή θα γίνει πριν από το Πάσχα. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς από την καταβολή του Απριλίου και στη συνέχεια του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά-διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά, θα καταβάλλονται κάθε μήνα για όλους, σε κοινή ημερομηνία.

Δείτε επίσης: Δώρο Πάσχα 2019: Είσαι άνεργος; Μάθε ΑΚΡΙΒΩΣ τι δικαιούσαι!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486